• Business

    Παπαθανάσης: Δύσκολη η πρόβλεψη για το άνοιγμα της εστίασης

    • NewsRoom
    Νίκος Παπαθανάσης

    Νίκος Παπαθανάσης


    Είναι δύσκολο το να γνωρίζει από σήμερα κάποιος πότε θα ανοίξει η εστίαση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την τάση διασποράς του ιού».

    Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως «τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου», ενώ ανέφερε πως είναι σημαντικός ο τζίρος που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που όπως είπε «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα. «Είχαμε αυξημένη κινητικότητα τις προηγούμενες μέρες», υπογράμμισε.

    Σε ερώτηση αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι ειδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις.

    Όπως είπε, «ακόμη είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες με τον κορονοϊό, συνεπώς χρειάζεται υπομονή».

    Σημείωσε ακόμη πως ανακοινώσεις για τα καταστήματα θα γίνουν δύο με τρεις μέρες πριν τις 7 Ιανουαρίου, αφού ληφθεί υπόψη η ανάλυση όλου του επιδημιολογικού χάρτη.

    Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι θα εμβολιαστεί αμέσως μόλις ειδοποιηθεί, κάτι που θα κριθεί από τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. «Ο εμβολιασμός θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας ενώ στη συνέχεια θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε και την οικονομία», σχολίασε.



    ΣΧΟΛΙΑ