ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι δύσκολο το να γνωρίζει από σήμερα κάποιος πότε θα ανοίξει η εστίαση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την τάση διασποράς του ιού».
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως «τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου», ενώ ανέφερε πως είναι σημαντικός ο τζίρος που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που όπως είπε «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα. «Είχαμε αυξημένη κινητικότητα τις προηγούμενες μέρες», υπογράμμισε.
Σε ερώτηση αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι ειδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις.
Όπως είπε, «ακόμη είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες με τον κορονοϊό, συνεπώς χρειάζεται υπομονή».
Σημείωσε ακόμη πως ανακοινώσεις για τα καταστήματα θα γίνουν δύο με τρεις μέρες πριν τις 7 Ιανουαρίου, αφού ληφθεί υπόψη η ανάλυση όλου του επιδημιολογικού χάρτη.
Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι θα εμβολιαστεί αμέσως μόλις ειδοποιηθεί, κάτι που θα κριθεί από τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. «Ο εμβολιασμός θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας ενώ στη συνέχεια θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε και την οικονομία», σχολίασε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα χέρια της Αρχής για το Ξέπλυμα… «στοιχηματζής» επίτροπος σχολείων – Έπαιρνε χρήματα σχολείων και τα έκανε … ακίνητα και τυχερά παιχνίδια
- Η φοβερή ιστορία με τον Ανδρέα και τα Σκόπια, τι τρέχει με Λοβέρδο και ΝΔ, η κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σύγκρουση στο Ελληνοαμερικανικό και τι κάνει η ΕΥΠ
- Προβατίνα-Gate και το μεγάλο πρόστιμο
- Τι λένε τώρα οι πονηροί για Τράμπ και μετοχές, η νέα στρατηγική Ψάλτη, η αγωνία Τανισκίδη, το μυστικό ραντεβού στο ΜΜ, το παρασκήνιο με Ιβάν και Μυστακίδη, και ο Αίαντας Βαρδινογιάννης
