• Business

    Παπαστράτος: Νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ

    • Άννα Διανά


    Με μια νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ ξεκινά η νέα εποχή της Παπαστράτος.  Τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, που θα ενισχύσουν το οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας δημιουργώντας παράλληλα 300 νέες θέσεις εργασίας.

    Ο ρόλος της Παπαστράτος  είναι κρίσιμος για τη Phillip Morris International αλλά και για την ελληνική οικονομία, είπε ο πρόεδρος Ευρώπης της εταιρείας Μάσιμο Αντολίνα σε εκδήλωση για την αλλαγή σκυτάλης  της θυγατρικής της PΜΙ στον κ. Γιώργο Μαργώνη μετά την αναβάθμιση του κ. Χρήστου Χαρπαντίδη ως αντιπροέδρου Ευρώπης.

    «Η Ελλάδα είναι κόμβος για την Ευρώπη λόγω της γεωπολιτικής της θέσης αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού και είναι παράδειγμα για την Ευρώπη και τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Αντολίνα σημειώνοντας ότι το 18,5% των καπνιστών στην Ελλάδα έχει σβήσει το τσιγάρο και έχει στραφεί στα προϊόντα Iqos.

    Η νέα επένδυση της Παπαστράτος θα ολοκληρωθεί το 2025. ΟΙ τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής που θα δημιουργηθούν θα αυξήσουν την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας κατά 30%. Θα δημιουργηθούν άλλες 300 νέες θέσεις εργασίας. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης οι συνολικές εξαγωγές της Παπαστράτος θα ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος το αποτύπωμα της νέας επένδυσης της Παπαστράτος έχει και μεγάλη οικονομική αξία για τη χώρα, καθώς θα οδηγήσει σε ενίσχυση των εξαγωγών κατά 40% σε σχέση με το 2022.

    Συνολικά από το 2018 μαζί με την επένδυση που ανακοινώθηκε οι επενδύσεις της Παπαστράτος ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ευρώπης της PMI ο πολυεθνικός κολοσσός έχει επενδύσει σε νέα προΪόντα 10,5 δισεκ. ευρώ από το  2008. Τόνισε δε ότι οι περισσότερες επενδύσεις γίνονται στην Ευρώπη με made in Europe εξαγωγές.

    Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής, ως αντιπρόεδρος Ευρώπης, με τομέα ευθύνης τις 12 χώρες της Ν.Α. και έδρα την Ελλάδα, σημείωσε ότι  «η εξωστρέφεια στην Ελλάδα έχει τον δικό της σταθμό στον Ασπρόπυργο». Εκανε λόγο για ένα πολυδιάστατο αποτύπωμα της Παπαστράτος, η οποία τα οκτώ χρόνια τελευταία χρόνια είναι κορυφαίος εργοδότης.

    Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2023 η Παπαστράτος αναβαθμίστηκε σε διοικητικό κέντρο λειτουργιών της PMI για Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Μάλτα, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Μαυροβούνιο και τον Χρήστο Χαρπαντίδη να αναλαμβάνει επικεφαλής.

    Το επιχειρηματικό αποτύπωμα για τη νέα εποχή της Παπαστράτος μεταφράζεται σε κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια,  τρία εργοστάσια και περισσότερους από 4.000 εργαζομένους. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές δραστηριότητας της PMI, στην οποία λειτουργούν δύο από τα τρία εργοστάσια παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού στην Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Στη δημοσιότητα η Δημόσια Πρόταση για την Attica Group – Στο 1,855 ευρώ/μετοχή το προσφερόμενο τίμημα



    ΣΧΟΛΙΑ