• Business

    Πάνω από 2,5 δισ. άνθρωποι μπαίνουν στο Facebook τον μήνα κι όμως τα έσοδα του μειώνονται

    • NewsRoom
    Γιατί κράσαραν Facebook και Instagram: 7 δισ. έχασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Στα 50 δισ. ευρώ οι απώλειες για την εταιρεία


    Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 αύξησε κατά 8% τους ενεργούς μηνιαίους χρήστες του (όσους το χρησιμοποιούν έστω μια φορά το μήνα), οι οποίοι πλέον έφθασαν περίπου τα 2,5 δισεκατομμύρια.

    Ο αριθμός αυξάνει σε 2,9 δισεκατομμύρια, αν συνυπολογισθούν και οι μηνιαίοι χρήστες των συγγενικών υπηρεσιών που ανήκουν στο Facebook (WhatsApp, Instragram, Messenger).

    Από την άλλη, το Facebook, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλήσεων online διαφημίσεων παγκοσμίως, στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 παρουσίασε επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων του (25% σε σχέση με πριν ένα έτος), ενώ και οι δαπάνες του παρέμειναν πολύ υψηλές (αύξηση 34% στα 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο παραδέχθηκε ότι, καθώς επεκτείνεται διεθνώς, η ανάπτυξη του θα συνεχίσει να επιβραδύνεται, κάτι που θα φανεί και στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, γεννά ανησυχίες στους επενδυτές της Wall Street ότι οι μέρες του παρελθόντος με τον αστρονομικό ρυθμό ανάπτυξης (άνω του 40%) είναι πια οριστικά παρελθόν.

    Το Facebook έκανε επίσης γνωστό ότι έφθασε σε διακανονισμό να καταβάλει 550 εκατομμύρια δολάρια για μια αγωγή εναντίον του στο Ιλινόις, η οποία αφορούσε την κατηγορία ότι συνέλεγε και αποθήκευε παρανόμως βιομετρικά δεδομένα για εκατομμύρια χρήστες του χωρίς τη συγκατάθεση τους.



    ΣΧΟΛΙΑ