• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Πούλησε ακόμα ένα τάνκερ η Gener8 Maritime

    πητερ γεωργιοπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Aegean Marine Petroleum Network


    Προς άλλο… λιμάνι φαίνεται πως οδεύει το παλαιότερο VLCC στον στόλο της ναυτιλιακής Gener8 Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, το οποίο πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη πωληθεί.

    Το χωρητικότητας 305.800 dwt πλοίο Gener8 Poseidon (κατασκευής 2002) φέρεται να έχει πωληθεί έναντι 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή που θεωρείται αρκετά καλή σύμφωνα με ναυλομεσίτες που επικαλείται το TradeWinds, οι οποίοι αναφέρουν επίσης ότι ο αγοραστής είναι πιθανόν ινδική εταιρεία.

    Το συγκεκριμένο πλοίο, ένα από τα 22 VLCCs του στόλου της (που αριθμεί συνολικά 33 πλοία) είχε αποτελέσει αντικείμενο επίμονων συζητήσεων τους προηγούμενους μήνες, ενώ αν επιβεβαιωθεί η πώλησή του, θα είναι μόνο ένα από τα πολλά τάνκερ που έχει πουλήσει φέτος η Gener8, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ανανεώσει τον στόλο της.

    Πιο πρόσφατο, το χωρητικότητας 105.000 dwt τάνκερ Pericles (κατασκευής 2003), το οποίο πωλήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας τον στόλο της εταιρείας με ένα μόνο τάνκερ aframax.

    Στελέχη της εταιρείας είχαν προαναγγείλει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017 ότι πιθανόν η Gener8 να προχωρούσε σε περαιτέρω πωλήσεις πλοίων, στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ανανέωσης που προωθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα, με αρκετές πωλήσεις παλαιότερων κυρίως πλοίων της για περαιτέρω απασχόληση ή προς διάλυση, ώστε να κάνει “χώρο” για τα νεότευκτα VLCCs της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Λογοθέτης: Γιατί στέλνει στα διαλυτήρια νεότευκτο πλοίο του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Στα σκαριά μεγάλο deal της Euroseas με την Poseidon

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ε. Μαρινάκης: Νέο super deal που του αποφέρει 23.000 δολάρια την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ