• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Παράθυρο για νέες πωλήσεις παλιών πλοίων της Gener8

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Παράθυρο για περαιτέρω πωλήσεις παλαιών πλοίων προς διάλυση άφησαν ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Gener8 Maritime, Πήτερ Γεωργιόπουλος, και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Λεό Βροντίσης, μετά την πώληση δύο πλοίων κατασκευής 1999 της ναυτιλιακής.

    Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου της Gener8, ο Πήτερ Γεωργιόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της αγοράς των τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου σε βάθος χρόνου, αν και παραμένει επιφυλακτικός βραχυπρόθεσμα.

    Συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε συνετή μακροπρόθεσμη δράση για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας. Καθώς η αγορά των τάνκερ θα αναπροσαρμόζεται μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πιστεύουμε πως θα είμαστε σε πλεονεκτική θέση για να συμμετάσχουμε στην ανάκαμψη”, τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος, που χαρακτήρισε τις πωλήσεις πλοίων της Gener8 “συνετές συναλλαγές” που παρέχουν στην εταιρεία επιπλέον ρευστότητα, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σε περίπτωση που η ανάκαμψη της αγοράς δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμένεται.

    Από την πλευρά του, ο Λεό Βροντίσης ανέφερε πως η Gener8 εξακολουθεί να εξετάζει περαιτέρω πωλήσεις παλαιότερων πλοίων της, ξεκαθαρίζοντας πάντως: “Δε νομίζω ότι είμαστε απελπισμένοι για να πουλήσουμε, όμως αν έρθει η κατάλληλη συμφωνία και με μία τιμή που πιστεύουμε πως είναι δίκαια, θα παραχωρήσουμε κάποια από τα παλαιότερα πλοία μας”.

    Όμως δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο η Gener8 να προχωρήσει σε αγορές πλοίων, επισημαίνοντας: “Δεν είμαστε αντίθετοι ως προς την περαιτέρω επέκταση του στόλου μας, αλλά απλώς πηγαίνουμε συμφωνία με συμφωνία και βλέπουμε αν έχει νόημα για την εταιρεία”.

    Ο κ. Βροντίσης εκτίμησε εξάλλου πως και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Gener8 και θα πουλήσουν παλαιότερα πλοία τους προς διάλυση, καθώς η αγορά θα απορροφά τα νεότευκτα πλοία που παραδίδονται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης: Η νέα του στρατηγική – Όλες οι εξελίξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς με μια στρατηγική κίνηση απέκτησε ποσοστό στη ναυτιλιακή της Α. Φράγκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τέσσερις ελληνικές εταιρείες που πούλησαν πλοία supramax σε εξαιρετικές τιμές



    ΣΧΟΛΙΑ