• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Δυναμική ενίσχυση του στόλου της Gener8 με νέες παραλαβές πλοίων

    Πήτερ Γεωργιόπουλος ναυτιλία

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Ακόμη ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο παρέλαβε η ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, το οποίο αποτελεί το 18ο από το φιλόδοξο ναυπηγικό πρόγραμμα των 21 νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου ECO VLCC που θα έχουν εισέλθει συνολικά στο στόλο της εταιρείας όταν αυτό ολοκληρωθεί.

    Συγκεκριμένα, η Gener8 Maritime ανακοίνωσε την παραλαβή του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου ECO VLCC Gener8 Theseus, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, το οποίο και θα δραστηριοποιηθεί στην κοινοπραξία VL8 του ομίλου Navig8.

    Μετά την παραλαβή του Gener8 Theseus, η ναυτιλιακή του κ. Γεωργιόπουλου αναμένει την παραλαβή τριών ακόμη νεότευκτων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου ECO VLCC – των Gener8 Hector, Gener8 Nestor και Gener8 Ethos – τα οποία πρόκειται να προστεθούν στο στόλο της μέσα στο 2017, ολοκληρώνοντας έτσι ένα από τα πιο μεγαλόπνοα ναυπηγικά προγράμματα των τελευταίων ετών στη σκακιέρα των μεταφορών υγρού φορτίου.

    gener8 γεωργιοπουλος
    Το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου ECO VLCC “Gener8 Theseus” της Gener8 Maritime

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr στις 14 Νοεμβρίου, στα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο του 2016, η Gener8 ανακοίνωσε αύξηση στις ζημίες οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 37,4 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 33,2 εκατ. δολαρίων που είχε εμφανίσει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

    Παράλληλα με τα αποτελέσματά της, η εταιρεία είχε ανακοινώσει επίσης πως κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016, ολοκληρώθηκε και η παραλαβή τεσσάρων νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου ECO VLCC – των Gener8 Chiotis, Gener8 Macedon, Gener8 Perseus και Gener8 Oceanus – με τον εφοπλιστή να σχολιάζει σχετικά ότι “Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των νεότευκτων στις αρχές του έτους 2017, η μέση ηλικία του στόλου μας θα διαμορφωθεί στα 5,9 έτη”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης επενδύει και πάλι στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο μάτι του κυκλώνα ο Μ. Ζολώτας. Τρίτη σύλληψη πλοίου για την εταιρεία του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Φειδάκης: Τρενάκι του τρόμου η μετοχή της Globus με απότομα πάνω-κάτω



    ΣΧΟΛΙΑ