• Business

    Ουκρανία: Η Nestlé οφείλει να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία, δηλώνει η Actares

    • NewsRoom
    Nestlé

    Nestlé


    Η Nestlé οφείλει να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία, δηλώνουν οι ακτιβιστές της Actares, ένωσης που έχει ιδρυθεί για να παρακινήσει τις κοινωνίες να κινηθούν προς κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά υπεύθυνες επενδύσεις, εντείνοντας την πίεση προς τον κολοσσό των ειδών διατροφής μετά την έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τους ελβετούς πολίτες.

    Ο όμιλος με έδρα το Βεβέ, στις όχθες της πόλης Λεμάν, σταμάτησε τις εισαγωγές και τις εξαγωγές ορισμένων προϊόντων προς την Ρωσία, διακόπτοντας μεταξύ άλλων τις εξαγωγές προϊόντων καφέ Nespresso ή μεταλλικού νερού S.Pellegrino, αλλά διατήρησε τις εξαγωγές βασικών ειδών όπως βρεφικών προϊόντων ή τροφών για ζώα συντροφιάς.

    Η οργάνωση Actares «καλεί μετ’ επιτάσεως την Nestlé» να λάβει υπ’ όψιν την έκκληση του προέδρου Ζελένσκι, ο οποίος ζήτησε από τον ελβετικό όμιλο να σταματήσει τις δραστηριότητές του στην Ρωσία, αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση.

    Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας απευθύνθηκε απευθείας στους ελβετούς πολίτες μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την διάρκεια διαδήλωσης για την Ειρήνη στην Βέρνη, στην πλατεία της Ομοσπονδίας μπροστά από το Κοινοβούλιο, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Ινιάτσιο Κασίς.

    Στο μήνυμά του από το Κίεβο, ο ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε το γεγονός ότι η Ελβετία αντιτίθεται στον πόλεμο και υποστηρίζει τις κυρώσεις, αλλά επέκρινε τις ελβετικές τράπεζες και εταιρείες που συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ρωσία και αναφέρθηκε ειδικότερα στην Nestlé.

    «”Καλό φαγητό. Καλή ζωή”, είναι το σύνθημα της Nestlé. Της εταιρείας σας που αρνείται να εγκαταλείψει την Ρωσία. Ακόμη και τώρα, όταν η Ρωσία απειλεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οχι μόνο εμάς», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος.

    «Οι δουλειές με την Ρωσία πηγαίνουν καλά, ακόμη και όταν τα παιδιά μας πεθαίνουν και οι πόλεις μας καταστρέφονται», συνέχισε, όταν οι κάτοικοι της Μαριούπολης είναι «χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό και βομβαρδίζονται, είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ο όμιλος εξήγησε ότι έλαβε άνευ προηγουμένου μέτρα για να περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές του στην Ρωσία, αλλά, όπως και άλλες πολυεθνικές εταιρείες ειδών διατροφής , έλαβε «την δύσκολη απόφαση να συνεχίσει να προσφέρει βασικά είδη διατροφής και ποτά στον ρωσικό λαό».

    «Η συνέχιση τροφοδοσίας των ανθρώπων στην Ρωσία με προϊόντα πρώτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι συνεχίζουμε τις συνήθεις δραστηριότητες στην χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Nestlé, στην οποία τονίζεται ότι έχει σταματήσει τις επενδύσεις και την διαφήμιση των προϊόντων της. «Οι δραστηριότητές μας δεν αποδίδουν κέρδος στη χώρα», επιμένει η Nestlé.

    Την ώρα που πολλές αμερικανικές πολυεθνικές έχουν αποσυρθεί από την Ρωσία, όπως η McDonald’s, οι Coca-Cola και Pepsi, ο ελβετικός όμιλος γίνεται στόχος εκκλήσεων για μποϊκοτάζ των προϊόντων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Διαβάστε επίσης

    Nestle: Προειδοποιεί ότι ο πληθωρισμός μπορεί να πλήξει την κερδοφορία της



    ΣΧΟΛΙΑ