ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Anthropic: Η ιστορία πίσω από την εταιρεία που βούλιαξε τις αγορές και ταρακούνησε τους τεχνολογικούς κολοσσούς
Η OpenAI συμφώνησε να εξαγοράσει την Windsurf, ένα εργαλείο κωδικοποίησης υποβοηθούμενο από τεχνητή νοημοσύνη που παλαιότερα ήταν γνωστό ως Codeium, έναντι περίπου 3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά μέχρι σήμερα από την δημιουργό του ChatGPT.
Η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναφέρει το bloomberg. Η OpenAI και η Windsurf αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η εξαγορά θα μπορούσε να βοηθήσει την OpenAI να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά βοηθημάτων προγραμματισμού που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη — συστημάτων ικανών για εργασίες όπως η δημιουργία κώδικα βάσει προτροπών φυσικής γλώσσας.
Η Windsurf, επισήμως γνωστή ως Exafunction Inc., είχε πρόσφατα επαφές με επενδυτές όπως οι Kleiner Perkins και General Catalyst για άντληση κεφαλαίων με αποτίμηση 3 δισ. δολαρίων. Πέρυσι, η εταιρεία είχε αποτιμηθεί σε 1,25 δισ. σε μία συμφωνία με την General Catalyst.
Η ανταγωνίστρια της OpenAI, Anthropic, και η Github που ανήκει στη Microsoft Corp. προσφέρουν επίσης εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για προγραμματιστές. Οι επενδυτές έχουν επίσης διοχετεύσει χρήματα σε μια νέα γενιά startups που προσφέρουν παρόμοια εργαλεία, όπως η Anysphere, δημιουργός του Cursor.
Η OpenAI ολοκλήρωσε πρόσφατα μια χρηματοδότηση ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την SoftBank Group, η οποία αποτιμά την εταιρεία στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τη Δευτέρα, η OpenAI ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί από τα σχέδια της για μια εταιρική αναδιάρθρωση με στόχο την απόκτηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα από μη κερδοσκοπικού που είναι σήμερα, μετά από την δημόσια αντίδραση που αντιμετώπισε.
Διαβάστε επίσης
Real Consulting: Αρχές Ιουλίου η μετάταξη στην Κύρια Αγορά
Γουόρεν Μπάφετ: Ο «σοφός της Ομάχα» περνά στη σφαίρα του θρύλου
Πόλεμος στο Ελληνοαμερικανικό: Οι εκλογές, τα δημοσιεύματα και η απάντηση Σαρακάκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον ζητούν η κατάθεσή τους για τον Έπσταϊν να γίνει δημόσια
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι τον Ιούνιο – Νέες συνομιλίες την ερχόμενη βδομάδα
- Ιταλία: «Σαμποτάζ» στους σιδηροδρόμους το σαββατοκύριακο της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- ΑΠΘ: Βρέθηκαν μολότωφ, κοντάρια και ναρκωτικά μετά τα επεισόδια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.