• Business

    ΟΠΑΠ: Δεν κατέχει πλέον δικαιώματα ψήφου ο Jiří Šmejc

    • NewsRoom

    Jiří Šmejc


    Τον μηδενισμό του ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου του Jiří Šmejc στην Sazka Group (και κατά συνέπεια στη συμμετοχή του στην Emma Delta και τον ΟΠΑΠ) ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ.

    O Jiří Šmejc μεταβίβασε στις 11 Ιουλίου τα δικαιώματα που κατείχε η Emma Gamma (δικών του συμφερόντων) στην SAZCA Group στην  KKCG AG (συμφερόντων του Καρέλ Κόμαρεκ).

    Υπενθυμίζεται πως η SAZCA Group κατέχει το 66,7% της Emma Delta, μοναδικού μετόχου της EMMA DELTA HELLENIC HOLDINGS, που κατέχει το 33% των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΠΑΠ.

    Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΑΠ:  

    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. γνωστοποιεί στο κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης την οποία έλαβε από τον κ. Jiří Šmejc στις 15.07.2019 λόγω διάθεσης δικαιωμάτων ψήφου σε οντότητα που ελέγχει έμμεσα δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία, τα ακόλουθα:

    Ο κ. Jiří Šmejc ελέγχει την Emma Capital Limited, η οποία κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου στην Emma Alpha Holding Ltd. Η Emma Alpha Holding Ltd. κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου στην Emma Gamma Limited, η οποία κατείχε το 25% των δικαιωμάτων ψήφου σε, και ασκούσε από κοινού έλεγχο με την KKCG AG επί της SAZKA Group a.s.. Η SAZKA Group a.s. κατέχει το 66,7% των δικαιωμάτων ψήφου στην Emma Delta Management Ltd., η οποία κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου στην Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd. Η Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd. είναι ο μοναδικός μέτοχος της Emma Delta Hellenic Holdings Limited, η οποία κατέχει το 33% των δικαιωμάτων ψήφου στον Εκδότη.

    Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για τη μεταβίβαση από την Emma Gamma Limited στην KKCG AG του 25% των δικαιωμάτων ψήφου στη SAZKA Group a.s.. Κατόπιν τούτου, ο κ. Jiří Šmejc δεν κατέχει δικαιώματα ψήφου (0%) και δεν ασκεί από κοινού έλεγχο επί της SAZKA Group a.s. Συνεπώς, ο κ. Jiří Šmejc δεν κατέχει δικαιώματα ψήφου (0%) στην Emma Delta Management Ltd., στην Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd., στην Emma Delta Hellenic Holdings Ltd και τελικά στον Εκδότη.



    ΣΧΟΛΙΑ