• Business

    Ο πόλεμος συνεχίζεται: Γιατί η Microsoft κατηγορεί τον Chrome της Google


    Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει μεταξύ της Google και της Microsoft φαίνεται πως έχει ακόμα πολύ μέλλον.

    Στο νέο επεισόδιο της μάχης μεταξύ των δύο κολοσσών, η Microsoft επέλεξε να χτυπήσει το δυνατό ατού της Google, τον Chrome, με το επιχείρημα ότι ο browser μειώνει κατά πολύ τη διάρκεια ζωής των μπαταριών στους υπολογιστές που έχουν windows λογισμικό. Η εταιρεία πραγματοποίησε ένα τεστ με μερικά από τα πιο γνωστά προγράμματα περιήγησης, όπως είναι το Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera και το Microsoft Edge. Έτσι, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι χρήστες χρησιμοποιούσαν τον Chrome έπρεπε να φορτίζουν τους υπολογιστές τους πολύ συχνότερα, συγκριτικά με τους χρήστες του Microsoft Edge.

    microsoft

    “Τι συμβαίνει όταν τρεις πανομοιότυποι υπολογιστές τρέχουν διαφορετικά προγράμματα περιήγησης;”. Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε η Microsoft, στην περιγραφή ενός βίντεο που ανέβασε στο Youtube. “Η ομάδα του Microsoft Edge ήθελε να το ανακαλύψει. Το πείραμα αυτό έδειξε πως η μπαταρία ενός υπολογιστή που τρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης διαρκεί 70% περισσότερο σε σχέση με έναν υπολογιστή που χρησιμοποιεί το Chrome, 43% περισσότερο από έναν με Firefox και 17% περισσότερο έναν με  Opera.”

    Το σχετικό βίντεο δείχνει κάποιες ίδιες συσκευές να τρέχουν τους διαφορετικούς browsers. Σε κάθε browser “παίζει” το ίδιο βίντεο, ξανά και ξανά, μέχρι να τελειώσει η μπαταρία του κάθε υπολογιστή, ενώ η όλη διαδικασία χρονομετρείται.

    Μετά το τέλος του τεστ, η Microsoft αποκάλυψε τα αποτελέσματα. Στην περίπτωση του Google Chrome, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας άγγιξε τις 4 ώρες, σχετικά λίγη ώρα, αν αναλογιστεί κανείς πως ο υπολογιστής που έτρεχε με το Microsoft Edge δεν χρειάστηκε φόρτιση για 7 ώρες.

    Βέβαια, παρότι η Microsoft ισχυρίζεται πως το τεστ ήταν δίκαιο, σίγουρα θα ελεγχεί από τους υπεύθυνους των άλλων εταιρειών, αφού δηλώνουν  πως υπάρχει έννομο συμφέρον πίσω από αυτή την κίνηση. Μάλιστα, η Microsoft φαίνεται πως αγνοεί το γεγονός ότι η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η διαμόρφωση της συσκευής, η χρήση που γίνεται και πολλά ακόμη.

    Google-search-

    Το βίντεο φανερώνει την πρόθεση της Microsoft να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους μελλοντικούς χρήστες. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το Microsoft Edge είναι μια πιο εξελιγμένη εκδοχή του Internet Explorer, που δεν είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Σύμφωνα με δεδομένα του NetMarketShare, το Google Chrome χρησιμοποιούταν από ένα ποσοστό 46%, ενώ το Microsoft Edge μόλις από ένα 5%. Συνεπώς, φαίνεται πως η Microsoft δεν αποτελεί πια την πρώτη επιλογή των χρηστών του διαδικτύου.

    Ανεξάρτητα από τη σχέση του εκάστοτε browser με τη διάρκεια της μπαταρίας, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και άλλα στοιχεία, τα οποία καθιστούν ένα σύστημα περιήγησης καλύτερο από ένα άλλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/enas-apiros-vretanos-prospathise-na-dolofonisi-ton-trump/54925



    ΣΧΟΛΙΑ