• Business

    Ο όμιλος Ρέστη πούλησε στην AET το μερίδιό του στην Paramount

    Βίκτωρ Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Golden Energy


    Το μερίδιό του (50%) στην Paramount Tankers πούλησε ο όμιλος Ρέστη στη συνεργαζόμενη στην κοινοπραξία μαλαισιανή AET, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Με το deal αυτό, η θυγατρική της MISC Berhad αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της Paramount και του στόλου της των έξι τάνκερ aframax.

    Δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής το αντίτιμο της συμφωνίας με την Golden Energy Tanker Holdings, τον βραχίονα του ομίλου Ρέστη που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τάνκερ.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της AET, Rajalingam Subramaniam, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την ανάληψη της τεχνικής διοίκησης της Enterprises Shipping & Trading, που είναι επίσης μέλος του ομίλου Ρέστη.

    «Αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στον κλάδο μας και να κατέχουμε και να λειτουργούμε μοντέρνα πλοία που υπηρετούν τις ανάγκες των πελατών μας παγκοσμίως», δήλωσε. «Η απόκτηση του συνόλου της Paramount JV μας επιτρέπει να κατέχουμε και να λειτουργούμε και τα έξι πλοία από μόνοι μας».

    Το deal περιλαμβάνει τα Paramount Halifax, Paramount Hamilton, Paramount Hanover, Paramount Hatteras, Paramount Helsinki (όλα κατασκευάστηκαν το 2010) και το Paramount Hydra (έτος κατασκευής 2010), χωρητικότητας 115.000 dwt. Το VesselsValue της Seasure Shipbroking εκτιμά τη συνολική αξία των πλοίων στα 211 εκατομμύρια δολάρια (187,7 εκατ. ευρώ).

    Η AET και η Golden Energy παρήγγειλαν τα πλοία στα ναυπηγεία Sungdong, στη Νότια Κορέα.

    «Η Paramount Tankers έχει υπάρξει μία εξαιρετικά επιτυχημένη κοινοπραξία και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας για τη σταθερή υποστήριξή τους τα τελευταία έξι χρόνια», είπε ο Subramaniam.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Φράγκου, Αγγελικούσης και Παληός οδηγούν τη ναυτιλιακή αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ