• Business

    O Νίκος Ταχιάος νέος πρόεδρος στην Αττικό Μετρό-Τα νέα πρόσωπα σε ΕΡΓΟΣΕ και Εγνατία

    • NewsRoom

    Nίκος Ταχιάος, Πρόεδρος της Αττικό Μετρό


    Στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου φαίνεται να έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου για τη θέση του προέδρου της εταιρείας Αττικό Μετρό Α.Ε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμεί καταδείξει το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση του μετρό της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό επέλεξε έναν άνθρωπο της πόλης, για την θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες διευθύνων σύμβουλος της, θα οριστεί ο αρχιτέκτονας Νίκος Κουρέτας, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στην ΕΡΓΟΣΕ.

    Ο Νίκος Ταχιάος είναι το τοπογράφος μηχανικός στο επάγγελμα. Είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ ενώ ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου.

    Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, ο κ. Ταχιάος είχε συγκρουστεί με τον νυν πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο για το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης.

    Όσον αφορά στην ΕΡΓΟΣΕ, Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Χρόνης Ακριτίδης, Αγρονόμος- Τοπογράφος ο οποίος επίσης ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) αναλαμβάνει ο Χρήστος Δίνης, Πολιτικός Μηχανικός. Ήταν εκπρόσωπος της ΔΑΠ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση φέρεται να έχει καταλήξει και στο πρόσωπο του προέδρου της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε.

    Πρόκειται για τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, νυν πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και πρώην βουλευτή Πιερίας της ΝΔ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος θα αντικαταστήσει τον νυν πρόεδρο Απόστολο Αντωνούδη.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση και του διευθύνοντος συμβούλου Αθανάσιου Σχίζα, ο οποίος διορίστηκε πριν από μόλις λίγους μήνες στη θέση αυτή.

    Ο διορισμός του έγινε έπειτα από απαίτηση του τέως υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη προς το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση της ΝΔ.

    Τα ονόματα αυτά αναμένεται να υποβληθούν σε λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.



    ΣΧΟΛΙΑ