• Business

    Ο Musk απολύει χιλιάδες υπαλλήλους και η μετοχή της Tesla καταρρέει

    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας προκειμένου να μειώσει κατά 7% το εργατικό δυναμικό της προχωρά η αμερικανική εταιρεία αυτοκινήτων Tesla, σε μια προσπάθεια συγκράτησης του κόστους.

    Η εταιρεία αναμένει τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου να είναι χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Την ανακοίνωση της Tesla δεν έκαναν δεκτή με ενθουσιασμό οι αγορές, με τη μετοχή της να καταρρέει κυριολεκτικά, σημειώνοντας πτώση 9,52%. Αυτή είναι η δεύτερη περικοπή θέσεων εργασίας από την Tesla μέσα σε επτά μήνες. Σε σημείωμά του προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε ότι το 2018 ήταν «η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία της Tesla».

    O Elon Musk είχε δηλώσει ότι η πίεση στα κέρδη και η φιλοδοξία για την παραγωγή φθηνότερων εκδόσεων του οχήματος «model 3» το οποίο θα παραδοθεί “σε όλες τις αγορές” σημαίνει ότι “ο δρόμος μπροστά είναι πολύ δύσκολος”.

    Η Tesla αν και εξέπληξε τη Wall Street με κέρδη 312 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2018, ο CEO της εταιρείας δεν φαίνεται να εντυπωσιάστηκε, δηλώνοντας ότι αυτά τα κέρδη θα συρρικνωθούν στο τέταρτο τρίμηνο.

    Τα προϊόντα Tesla «εξακολουθούν να είναι υπερβολικά ακριβά για τους περισσότερους ανθρώπους», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο ανταγωνισμός ήταν έντονος από τους πιο θεμελιωμένους αντιπάλους της εταιρείας.

    «Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να μειώσουμε το πλήρες απασχολούμενο προσωπικό κατά περίπου 7% (το οποίο είχαμε αυξήσει κατά 30% πέρυσι, ένα ποσοστό που είναι πολύ περισσότερο από ότι μπορούμε να στηρίξουμε)», δήλωσε ο Musk, χωρίς βέβαια να διευκρινίσει ποιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν περισσότερο να απολυθούν, υποδεικνύοντας ότι οι απολύσεις θα μπορούσαν να εξαπλωθούν σε όλη την εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συζήτησε ο Σταθάκης με στελέχη της Tesla του Elon Musk



    ΣΧΟΛΙΑ