• Business

    Ο Μάικλ Τζόρνταν απέκτησε μερίδιο στην στοιχηματική DraftKings και εκτόξευσε τη μετοχή της

    • NewsRoom

    Ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο το 2016 (πηγή: Προεδρία των ΗΠΑ)


    Μερίδιο στην εταιρεία αθλητικού στοιχηματισμού DraftKings απέκτησε ο Μάικλ Τζόρνταν, εκτοξεύοντας την μετοχή της εταιρείας όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

    Αν και το ποσοστό που απέκτησε ο θρύλος του NBA παραμένει άγνωστο, έγινε γνωστό πως ο Μάικλ Τζόρνταν θα έχει πλέον και την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Ο Τζόρνταν θα παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση για την στρατηγική της πάνω στην ανάπτυξη προϊόντος και στις δραστηριότητες μάρκετινγκ.

    Η μετοχή της DraftKings σημείωνε «άλμα» 12% κατά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, ενώ αυτή την ώρα κινείται στο +6,5%.

    «Ο Μάικλ Τζόρνταν συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων μορφών του αθλητισμού και της σύγχρονης κουλτούρας, ενώ έδωσε νέο νόημα στις έννοιες του σύγχρονου αθλητή και επιχειρηματία», ανέφερε ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, Τζέισον Ρόμπινς.

    Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης της πλειοψηφίας των μετοχών της ομάδας του NBA Charlotte Hornets, η αποτίμηση της οποίας αγγίζει το 1,4 δισ. δολ., σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg.

    Η DraftKings εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο μέσω συγχώνευσης με την Diamond Eagle Acquisition Corp. Η αξία της μετοχής έχει υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη διαπραγμάτευσής της.

    Η DraftKings είναι η τελευταία εκ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Τζόρνταν. Το brand Jordan της Nike “έφερε” στα ταμεία της εταιρείας συνολικά έσοδα 3,6 δισ. δολ. στο 12μηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2020.

    Πάντως η σχέση του Τζόρνταν με τον χώρο του τζόγου δεν είναι καινούργια. Στην δημοφιλή σειρά του ESPN “The Last Dance”, για τις άγνωστες πτυχές της ζωής του Μάικλ Τζόρνταν, ένα ολόκληρο επεισόδιο ήταν αφιερωμένο στις επισκέψεις του σε καζίνο, καθώς και στον “ήπιο” τζόγο του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών των Chicago Bulls και των παιχνιδιών γκολφ στα οποία συμμετείχε.



    ΣΧΟΛΙΑ