• Business

    Ο Δασκαλαντωνάκης επιστρέφει στο Σύνταγμα

    • NewsRoom

    Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Πρόεδρος Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη


    Τόσο η βουτιά στην αγορά ακινήτων όσο και η ραγδαία αύξηση των ξένων επισκεπτών στην Αθηναϊκή πρωτεύουσα, καθιστούν την οδό Μητροπόλεως σε δρόμο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς δύο ακίνητα μετατρέπονται σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα είναι έτοιμα την άνοιξη του 2016.

    Την ίδια στιγμή, τα Grecotel και Εlectra ενισχύουν τις θέσεις τους στην Πλατεία Συντάγματος. Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που επιτρέπει την αλλαγή χρήσης ακινήτων σε «στρατηγικά» σημεία της Αθήνας, αλλά και η πτώση της αγοράς ακινήτων, η οποία οδήγησε σε εκλογίκευση» των μισθωμάτων διαμόρφωσαν, όπως φαίνεται, τις συνθήκες για να ενεργοποιηθούν σχεδιασμοί ομίλων και να κλειστούν συμφωνίες που χρόνιζαν.

    Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν εξαιτίας της σημαντικής αύξησης του τουρισμού, καθώς αρκετοί όμιλοι σπεύδουν να κεφαλαιοποιήσουν τη θετική δυναμική της ελληνικής πρωτεύουσας.

    Γιάννης Ρέτσος, Γενικός Διευθυντής Electra Palace Hotel
    Γιάννης Ρέτσος, Γενικός Διευθυντής Electra Palace Hotel

    Η οδός Μητροπόλεως εμφανίζεται να εισέρχεται σε φάση συνολικής αναβάθμισης ύστερα από μια περίοδο «απαξίωσης» που συνδυάστηκε με την αποχώρηση των κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας από την περιοχή.

    Βασικά δομικά στοιχεία του νέου σκηνικού της Μητροπόλεως θα αποτελούν από την ερχόμενη Άνοιξη τα δύο νέα ξενοδοχεία πέντε αστέρων που ετοιμάζουν αυτή την περίοδο δύο από τους γνωστότερους εγχώριους ξενοδοχειακούς ομίλους: η Grecotel του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη και ο όμιλος Electra.

    Ο όμιλος Electra υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του ακινήτου που στέγαζε μέχρι το 2007 το Υπουργείο Παιδείας.

    Πρόκειται για μετατροπή «εξπρές» αφού οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο θα διαρκέσουν μόλις δέκα μήνες και το νέο ξενοδοχείο προγραμματίζεται να ανοίξει τις πύλες του τον προσεχή Μάϊο διαθέτοντας 223 δωμάτια.

    Το ακίνητο ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδας και η σύμβαση μίσθωσής του από τον όμιλο «Electra» είναι διάρκειας 35 ετών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 15 έτη, με το μίσθωμα να φθάνει τα 700.000 Ευρώ το χρόνο.

    Με τη νέα μονάδα ο όμιλος Electra ενισχύει σημαντικά τη θέση του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας όπου, ήδη, δραστηριοποιείται με δύο άλλες μονάδες στην περιοχή της Πλ. Συντάγματος: το Electra Palace της οδού Νικοδήμου και το Electra στην αρχή της Ερμού.

    Στην άλλη άκρη της Μητροπόλεως, σε ακίνητο του ομίλου Χυτήρογλου, δημιουργεί νέα μονάδα η ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη. Η γνωστή αλυσίδα βρίσκεται σε φάση επιστροφής στην ξενοδοχειακή αγορά του κέντρου της Αθήνας απ’ όπου αποχώρησε πριν μερικά χρόνια. Μέχρι τότε η Grecotel λειτουργούσε δύο ξενοδοχεία στην Ομόνοια, ένα στην οδό Αθηνάς καθώς και το King George της Πλ. Συντάγματος.

    Με την προσθήκη του νέου ξενοδοχείου πόλης στην οδό Μητροπόλεως η Grecotel θα ελέγχει τέσσερις μονάδες στην Αττική καθώς, ήδη, λειτουργεί το συγκρότημα Cape Sounio, τη μονάδα Vouliagmeni Suites αλλά και το Pallas Athena στην οδό Αθηνάς.



    ΣΧΟΛΙΑ