Business

Ο Δ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ ΠΑΟ και το ΟΑΚΑ – Ποια τα funds που τον στηρίζουν

  • NewsRoom

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.


Στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να ενδιαφέρεται ξανά για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, προχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Στην ανακοίνωση, μάλιστα, που εξέδωσε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΠΑΟ,  αποκάλυψε τα ονόματα των funds που τον στηρίζουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ωστόσο, ο κ. Γιαννακόπουλος ζητά να μη δημιουργούνται υψηλές προσδοκίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και να υπάρξει υπομονή έως ότου υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

«Επ’ αφορμή δημοσιευμάτων που με εμπλέκουν στο κρίσιμο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και του μέλλοντος του Παναθηναϊκού -ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων- λαμβάνω την πρωτοβουλία να τοποθετηθώ όσο υπεύθυνα αυτό επιτάσσει.

Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη.

Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της Κυβέρνησης.

Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε δήλωση του νομικού εκπροσώπου της Redstone, Μark Alexander: 

«Ολοκληρώσαμε μια συμφωνία που θα κάνει πολύ περισσότερα από την οικοδόμηση ενός νέου “σπιτιού” για τον Παναθηναϊκό. Όταν ολοκληρωθεί, το Athens Alive θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας.

Θα έχουμε ενσωματώσει γραφεία παγκόσμιας κλάσης, ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο, ψυχαγωγία, λιανικό εμπόριο, εστιατόρια, πάρκο, εγκαταστάσεις ερασιτεχνικού αθλητισμού και μεγάλα αθλητικά franchises σε μια συναρπαστική, προσβάσιμη για περπάτημα αθλητική και ψυχαγωγική περιοχή που θα μπορεί να ανταγωνιστεί οτιδήποτε αντίστοιχο στον κόσμο.

Η ανάπτυξη αυτής της κλίμακας απαιτεί ισχυρές δεσμεύσεις τόσο από τους ιδιωτικούς όσο και από τους δημόσιους εταίρους και αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε».


ΣΧΟΛΙΑ