• Business

    Nvidia: Μετά την Amazon απειλεί να περάσει σε χρηματιστηριακή αξία και την Alphabet

    • NewsRoom

    Gideon Rosenberg, εκπρόσωπος της Nvidia. αναπληρωτής γενικός σύμβουλος και επικεφαλής του HR (Πηγή: legal500.com)


    Μετά την Amazon η  Nvidia ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της σε κεφαλαιοποίηση και την Alphabet, και να γίνει η εταιρεία με την τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στη Wall Street.

    Η μετοχή της Nvidia, η οποία ήταν η μεγάλη κερδισμένη του 2023 χάρη στην έκρηξη του ενδιαφέροντος για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενισχυόταν νωρίτερα την Τετάρτη κατά  2,3% την Τετάρτη, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται εκείνη την ώρα στα 1,82 τρισ. δολάρια, την ώρα που η κεφαλαιοποίησή της Alphabet διαμορφωνόταν στα 1,81 τρισ. δολάρια.

    Αυτή την ώρα πάντως, μετοχή της Νvidia ενισχύεται με ο,2% με την χρηματιστηριακή της αξία στα 1,79 τρισ. δολάρια ενώ η Alphabet υποχωρεί κατά 0,4% με την αξία της στα 1,80 τρισ. δολάρια.

    Αν τελικά η  Nvidia καταφέρει και ξεπεράσει, όπως όλα δείχνουν, την Alphabet, τότε θα γίνει η εταιρεία με την τρίτη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από τη Microsoft και την Apple.

    Η Nvidia ήταν η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία με όρους κεφαλαιοποίησης πριν από ένα και δύο χρόνια και η δωδέκατη μεγαλύτερη πριν από τρία χρόνια. Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν εκτός της πρώτης εικοσάδας.

    Η μετοχή έχει καταγράψει ράλι 222% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

    Διαβάστε επίσης

    Safe Bulkers: Μερική ανανέωση του στόλου με αγοραπωλησίες δύο πλοίων

    Lavipharm: Το πετυχημένο deal του Τηλέμαχου Λαβίδα

    Aegean: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού στην ρουμανική Animawings στην Memento Group



    ΣΧΟΛΙΑ