• Business

    Novartis Hellas: Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές 

    • NewsRoom
    Novartis

    Novartis


    Την ώρα που κάποια Ελληνικά media εμπλέκουν την Φαρμακευτική εταιρία Novartis σε υπόθεση χρηματισμού, εντύπωση προκαλεί ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει αναπαραχθεί από κανένα διεθνές πρακτορείο.  

    Σύμφωνα με δικαστικές πηγές το γεγονός αυτό προξενεί εντύπωση για την βασιμότητα των καταγγελιών που έκαναν τα δυο τέως στελέχη της συγκεκριμένης εταιρίας και αφορούσαν χρηματισμό δημοσίων λειτουργών. “Ένα τέτοιο θέμα θα είχε αναπαραχθεί από πολλά διεθνή media. Όμως ουδείς στο εξωτερικό έχει ασχοληθεί με αυτό”  εξηγούν με νόημα οι ίδιες πηγές.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δύο πρώην στελέχη της Novartis στην Ελλάδα είχαν καταθέσει στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς στοιχεία για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

    Όμως νομικές πηγές στην Ελλάδα αναρωτιούνται πλέον κατά πόσο έχουν βάση όλες αυτές οι καταγγελίες που έγιναν από δυσαρεστημένους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την συγκεκριμένη εταιρεία.

    Σημειώνεται ότι νωρίτερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τα αντίγραφα των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων με σκοπό τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών, εφόσον υπάρξουν.

    Τι λέει η Novartis για την υπόθεση 

    Σε κάθε περίπτωση η ίδια η εταιρία επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι :

    «Έχουμε λάβει γνώση του δημοσιεύματος και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές, εφόσον μας ζητηθεί. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας  και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά.»



    ΣΧΟΛΙΑ