• Business

    Νίκος Παπαθανάσης: Θέλουμε οι τράπεζες να τρέξουν πιο γρήγορα

    • NewsRoom
    Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Δεν έχει κοπάσει η ζήτηση για επενδύσεις στη Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας είπε μεταξύ άλλων υφυπουργός Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης  μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. “Και οι επενδύσεις που είχαν προγραμματιστεί και είχαν κολλήσει για πολύ μεγάλο διάστημα προχωρούν και άλλες νέες επενδύσεις έρχονται”, σημείωσε.

    “Το brand name Ελλάδα από την κρίση του Covid έχει ανέβει πάρα πολύ γιατί, πήγαμε πολύ καλά στην πρώτη φάση και η δεύτερη φάση η επανεκκίνηση πάει καλά. Μάλιστα αύριο ξεκινάει το δεύτερο τμήμα της επανεκκίνησης και επιταχύνουμε σιγά-σιγά”.

    Σχετικά με την πορεία της επανεκκίνησης της οικονομίας, σημείωσε ότι η  εστίαση είναι κάπως πίσω, καθώς ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει ελεύθερα, ενώ όπως είπε καλύτερα πάνε τα καφέ και η λιανική στην οποία οι πωλήσεις επανέρχονται σιγά- σιγά, ενώ μέρος των πωλήσεων λιανικής  γίνονται ηλεκτρονικά. “Καθώς ξεκινά ο τουρισμός θα δούμε συνολικά μια διαφορετική εικόνα στην αγορά και θα μπορέσουμε να κρίνουμε πώς πάνε”, σημείωσε.

    “Από 1η Ιουλίου ολοκληρώνεται η επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς ξεκινούν οι κατασκηνώσεις, τα καζίνο και κάθε άλλη δραστηριότητα απλά τηρώντας τα μέτρα και οι κανόνες γιατί δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία”.

    Θέλουμε οι τράπεζες να τρέξουν πιο γρήγορα

    Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας ζητούν χρηματοδότηση και τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει προχωρούν και γι αυτό είπε ο υπουργός είπε  σύντομα θα αξιολογήσουμε πώς πηγαίνουν οι τράπεζες το σχέδιο, και ανάλογα θα κατανέμονται οι πόροι. “Η  αγωνία μας είναι να τρέξουν γρήγορα οι τράπεζες και να προχωρήσει η στήριξη των επιχειρήσεων.Θέλουμε οι τράπεζες να τρέξουν πιο γρήγορα και γι αυτό έχουμε απλοποιήσει τις διαδικασίες και τη γραφειοκρατία”, τόνισε.

     



    ΣΧΟΛΙΑ