• Business

    Νικόλας Μαρτίνος: Τετραπλό χτύπημα στην αγορά ξηρού φορτίου από την Τhenamaris

    • Newsroom

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Πολύ κοντά στην εξαγορά τεσσάρων φορτηγών πλοίων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Thenamaris συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου. 

    Στο εβδομαδιαίο της report η Lion Shipbrokers, αναφέρει ότι η εταιρεία είναι ο αγοραστής των χωρητικότητας 180,000-dwt capesize Tiger Jiangsu (κατασκευής 2010), Tiger Guangdong, Tiger Shandong και Tiger Liaoning (όλα κατασκευής 2011), τα οποία ανήκαν στην κινεζική Greathorse International.

    Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε, σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική, στα 64 εκατ. δολάρια.

    Καμία από τις δύο ναυτιλιακές δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμφωνία, η οποία, σύμφωνα με πηγές, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

    Σημειώνεται ότι η Greathorse International, διαθέτει μικτό στόλο, που αποτελείται από containerships, τάνκερ μεταφοράς χημικών προϊόντων και φορτηγά πλοία.

    Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που πραγματοποιεί η Thenamaris στην αγορά ξηρού φορτίου από το 2016.

    Ο στόλος της αποτελείται από 102 πλοία όλων των κατηγοριών, εκ των οποίων τα 5 βρίσκονται υπό κατασκευή. Ειδικότερα, διαθέτει 66 δεξαμενόπλοια, 19 φορτηγά πλοία, 4 containerships, 4 πλοία LPG και 4 πλοία LNG.

    Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στην αγορά των τάνκερ και στα πλοία μεταφοράς αερίου.

    Το καλοκαίρι η Thenamaris εξαγόρασε το χωρητικότητας 300,000 dwt τάνκερ καταγεγραμμένο ως hull no. 5473, το οποίο είχε παραγγείλει αρχικά η ναυτιλιακή Sinokor Merchant Marine στο ναυπηγείο DSME. To πλοίο είναι εξοπλισμένο με scrubber, ενώ η τιμή της εξαγοράς, σύμφωνα με τη VV, ανήλθε στα 94 εκατ. δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ