ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
Ένα συνταξιοδοτημένο ανώτερο στέλεχός της προσέλαβε ξανά η Nike, ως επικεφαλής του τμήματος λιανικής, καθώς έχουν κλονιστεί οι σχέσεις με τους πωλητές αθλητικών παπουτσιών, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις.
Επιστρέφει ο Tom Peddie, ένας βετεράνος που εργαζόταν στη Nike επί 30 χρόνια, προτού η εταιρεία ανακοινώσει τη συνταξιοδότησή του το 2020, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που αναφέρει το Bloomberg.
Σημειώνεται ότι η Nike προσπαθεί να ξαναχτίσει τις σχέσεις με τους συνεργάτες της στην λιανική, όπως η Foot Locker, αφού υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο John Donahoe, αποσύρει προϊόντα από πολλά καταστήματα υπέρ των δικών της καταστημάτων.
Η μετοχή της εταιρείας μειώθηκε κατά 33% φέτος, καθώς οι πωλήσεις συνεχίζουν να μειώνονται.
«Καθώς συνεχίζουμε να εστιάζουμε και να βελτιώνουμε τις δυνατότητες στις επιχειρήσεις χονδρικής μας, είμαι βέβαιος ότι ο Tom θα εφαρμόσει τόσο το όραμα όσο και την τολμηρή ηγεσία για να επιταχύνει τη στρατηγική του marketplace», δήλωσε ο πρόεδρος Geographies & Marketplace, Craig Williams.
Ο Peddie κατείχε αρκετούς ανώτερους διοικητικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Nike, ενώ συνταξιοδοτήθηκε ως αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Βόρεια Αμερική.
Η επιστροφή του στη Nike ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου.
Ωστόσο, ούτε ο Peddie ή κάποιος εκπρόσωπος της Nike απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Bloomberg για σχόλια.
Διαβάστε επίσης:
Nike: Πίεση στον CEO John Donaho φέρνει η μεγαλύτερη βουτιά της μετοχής εδώ και 23 χρόνια
Nike: «Καμπανάκι» για περαιτέρω πτώση στις πωλήσεις – Κατρακυλά η μετοχή
Nike: Πρώτη… νίκη στη μεγάλη «μάχη» των εταιρειών για το Euro 2024 – Ποιες 9 ομάδες θα ντύσει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louboutin: βάζει φωτιά στη Formula 1
- Cartier Panthère και η ελληνική επιρροή στην υψηλή κοσμηματοποιία
- Ένα στέμμα σε μορφή νομίσματος: Το ακριβότερο συλλεκτικό νόμισμα του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία
- Η κουρασμενη αγορά, ο επίμονος Αθανασίου και η super Lamda, ο happy Στουρνάρας, πόσα λεφτά βγάζει ο Προκοπίου από τους καφέδες, η κατήφεια στην ΝΔ λόγω Λοβέρδου, τα τριτοτέταρτα ραντεβού Κικίλια και το showdown Ολγας – Μίνωα
