• Business

    Σε αποχή οι δικηγόροι για μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

    • NewsRoom


    Την απόφαση να απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και για μια εβδομάδα ανακοίνωσε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου του Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου.

    Όπως επισημαίνουν, η απόφασή τους αυτή, αποτελεί επίσης, μια  ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα.

    Οι δικηγόροι θα απέχουν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

    «Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΔΣΑ.

    Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλους, ο οποίος είχε διατελέσει για χρόνια μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και είχε υπάρξει υποψήφιος για την προεδρία του, δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, από δύο άτομα, στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής που μέχρι πριν από λίγο αναμενόταν στο σημείο.

    Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε κατάσταση σοκ οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες υποθέσεις χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε άνανδρα στο γραφείο του



    ΣΧΟΛΙΑ