• Business

    Ποινική δίωξη κατά στελεχών της ΠΗΓΑΣΟΣ

    Τράπερ


    Την ποινική δίωξη του Γιώργου Μπόμπολα, στελεχών της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ και στελεχών τριών τραπεζών παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για δάνεια του εκδοτικού Ομίλου.

    Συνολικά 39 πρόσωπα θα βρεθούν αντιμέτωπα με μία κακουργηματική κατηγορία.

    Η προκαταρκτική εξέταση από τους οικονομικούς εισαγγελείς διερεύνησε εάν δάνεια ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ στην ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ, τα έτη 2006, 2013 και 2014 είχαν δοθεί με εγγυήσεις και εάν εξυπηρετούνται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το εισαγγελικό πόρισμα κατέληξε σε ποινικές ευθύνες τόσο εκείνων που χορήγησαν των δανείων, όσο και των επικεφαλής του Ομίλου.

    Τα δάνεια που φέρονται να κρίθηκαν προβληματικά ανέρχονται στα 80 εκατομμύρια ευρώ και ισόποση θεωρείται πλέον και η οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι τρεις τράπεζες.

    Ο οικονομικός εισαγγελέας παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος περισσοτέρων από είκοσι στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών δανειοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

    Παράλληλα, παρήγγειλε την ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία σε βάρος του Γιώργου Μπόμπολα και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ.

    Η παραγγελία διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ανακριτής θα αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και ενώπιον του θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.



    ΣΧΟΛΙΑ