• Business

    Έμμεση στήριξη από Τραμπ στη Λεπέν ενόψει εκλογών

    • NewsRoom
    H Μαρίν Λεπέν μιλά μπροστά από μια γαλλική σημαία

    Μαρίν Λεπέν


    Έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα της Μαρίν Λε Πέν παρείχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε ότι η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι θα επηρεάσει τις εκλογές της Κυριακής στη χώρα. Συγκεκριμένα ο Τραμπ με ανάρτησή του στα social media όπως συνηθίζει εξέφρασε την άποψη ότι η δολοφονία ενός αστυνομικού στο κέντρο του Παρισίου θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. “Άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Ο λαός της Γαλλίας δεν θα το ανέχεται αυτό για πολύ ακόμη. Θα έχει μεγάλη επίπτωση στις προεδρικές εκλογές”, ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την επίθεση στα Ηλύσια Πεδία που κόστισε χθες βράδυ τη ζωή ενός αστυνομικού.

    Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

    Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Εμανουέλ Μακρόν το 23% (αμετάβλητο) των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στη Μαρίν Λεπέν το 22% (αμετάβλητο), στον Φρανσουά Φιγιόν το 21% (+1) ενώ ο Ζαν-Λικ Μελανσόν λαμβάνει το 18% (-1),.

    Στον δεύτερο γύρο, οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον Μακρόν να επικρατεί της Λεπέν με 64%-36%, ενώ τον Φιγιόν να επικρατεί της Λεπέν με 59%-41%.

    Επίθεση Καζνέβ στη Λε Πεν

    Την ίδια ώρα η Λε Πεν δέχθηκε τα πυρά του πρωθυπουργού της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ που την κατηγορεί ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί χωρίς αιδώ την επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για να τροφοδοτήσει τον φόβο και να διαιρέσει τον γαλλικό λαό για μικροπολιτικούς λόγους.

    “Ορισμένοι υποψήφιοι επέλεξαν σήμερα το πρωί την ακρότητα και την διαίρεση”, δήλωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ.

    Το Εθνικό Μέτωπο έχει καταψηφίσει στο κοινοβούλιο έναν προς έναν όλους τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που έχουν παρουσιασθεί, τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός απαντώντας στις δηλώσεις της ακροδεξιάς υποψήφιας η οποία ζήτησε την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων και την απέλαση των αλλοδαπών που βρίσκονται σε καταλόγους παρακολούθησης από τις υπηρεσίες ασφαλείας.



    ΣΧΟΛΙΑ