• Business

    Σοκ: Με πυροβολισμούς υποδέχθηκε τους εφοριακούς ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Αγριά Βόλου

    • NewsRoom


    Με καραμπίνα στον αέρα (ευτυχώς…) άρχισε να πυροβολεί ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Βόλο, καθώς απ΄ότι φαίνεται είχε… διαφορετική άποψη για το πρόστιμο που του επέβαλε κλιμάκιο τριών εφοριακών.

    Το παραπάνω γεγονός, ένα ακόμα στη σειρά που δείχνει την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά από την υπερφορολόγηση, αλλά και ταυτόχρονα μία νοοτροπία που έχει νομιμοποιήσει -κατά το… εθιμικό δίκαιο- τη φοροδιαφυγή, συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Αγριά.

    Όπως μετέδωσε ο Σκάι, τρεις ελεγκτές της εφορίας μπήκαν στην ταβέρνα για έλεγχο και διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων για τις οποίες επέβαλαν στον επιχειρηματία χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε «λουκέτο».

    Αυτό όμως δεν ηρέμησε τον οξύθυμο ιδιοκτήτη, ο οποίος, αφού οι υπάλληλοι τελείωσαν την προβλεπόμενη διαδικασία και βγήκαν από την ταβέρνα, βγήκε αμέσως και αυτός, αλλά όχι για τους αποχαιρετήσει, καθώς, οπλισμένος με καραμπίνα, άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προέβη στην σύλληψη του επιχειρηματία για παράνομη οπλοχρησία.

    Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, η οποία τόνισε ότι «οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής».

    Πάντως, οι αντιδράσεις εκ των υστέρων και οι δηλώσεις καταδίκης, μάλλον δεν πιάνουν τόπο. Τα περιστατικά βίας κατά εφοριακών υπαλλήλων αυξάνονται συνεχώς και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι, αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να μειώσει τα φορολογικά βάρη, τουλάχιστον να διασφαλίζει τη σωματική τους ακεραιότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μύκονος: Έφοδος εφοριακών στο Nammos λίγες ώρες πριν τη μεγάλη βραδιά Ρέμου-Ramazzotti

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφοριακοί Δωδεκανήσου: «Ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μύκονος: Πάρτυ φοροδιαφυγής από εστιάτορες και ξενοδόχους. To νησί έχει μόνο 3 εφοριακούς!!!

     



    ΣΧΟΛΙΑ