• Business

    Δημήτρης Δημητριάδης: Σήκωσε το γάντι η «Ελληνικός Χρυσός» κατά Καμμένου, Σταθάκη και Φάμελλου

    • NewsRoom
    ελληνικός χρυσός

    Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» κ. Δημήτρης Δημητριάδης


    Με εξώδικο διαμαρτυρία απάντησε, σε πρώτη φάση, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, αντιδρώντας στις συκοφαντικές δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης για την επένδυση στην Χαλκιδική.

    Η εταιρεία διεκδικεί τα αυτονόητα: Ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους και να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, διαφορετικά θα υπερασπίσει τα δικαιώματα της με όλα τα νόμιμα μέσα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε εξαπολύσει, την περασμένη εβδομάδα μέσω του Σκάι, δριμεία επίθεση κατά της επένδυσης στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος».

    Στον κ. Σταθάκη, η Ελληνικός Χρυσός καταλογίζει την ευθύνη για την παράνομη, όπως την χαρακτηρίζει, καθυστέρηση των υπηρεσιών του υπουργείου στη χορήγηση τριών αδειών που εκκρεμούν για τα Μεταλλεία στην Κασσάνδρα, ενώ για τον κ. Φάμελλο αντικρούει τους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει πως το Δημόσιο έχει προσφύγει στη διαιτησία λόγω μη εκπλήρωσης της επένδυσης από την πλευρά της εταιρείας.

    Η εχθρική στάση της κυβέρνησης προς τις επενδύσεις για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα σε έναν κλάδο, κρίσιμο για την εθνική οικονομία, που ήδη αντιμετωπίζει αρκετά.

    Το συνολικό ύψος της επένδυσης στα Μεταλλεία Χαλκιδικής μπορεί να φθάσει ως τα 2,8 δισ. δολάρια (έχει ήδη επενδυθεί 1 δις), κεφάλαια που είναι πολύτιμα για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, ιδίως σε έναν κλάδο, όπως ο μεταλλευτικός, που είναι εντάσεως εργασίας, δηλαδή δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας και μάλιστα μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

    Όπως επισημαίνουν παράγοντες του κλάδου, αντί η κυβέρνηση να πλειοδοτεί σε λαϊκισμό, θα ήταν πιο χρήσιμο και παραγωγικό να αρχίσει επιτέλους να καταρτίζει ένα σχέδιο Εθνικής Πολιτικής Αξιοποίησης Ορυκτών Πόρων, με νομική κατοχύρωση, χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και προτεραιότητες υλοποίησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημήτρης Δημητριάδης: Σφοδρές αντιδράσεις στις δηλώσεις Καμμένου για «απάτη» στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταθάκης: Προσφυγή στη διαιτησία για τις διαφορές με την «Ελληνικός Χρυσός»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημόσιο-Ελληνικός Χρυσός: O Πόλεμος συνεχίζεται στα δικαστήρια

     



    ΣΧΟΛΙΑ