• Business

    Σελόντα: Εν αναμονή επενδυτή και “φρέσκου” χρήματος

    • NewsRoom
    Σελόντα

    Σελόντα


    Το πλάνο της για την επόμενη μέρα οργανώνει η Σελόντα, αναμένοντας παράλληλα το αποτέλεσμα των διαδικασιών εξεύρεσης επενδυτή που έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες τόσο για την ίδια όσο και για την Νηρέας.

    Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της Σελόντα, ο αντιπρόεδρος του δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος της Σελόντα Μιχάλης Παναγής ανέφερε ότι στο σύνολο του 2017 οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν θα ξεπεράσουν τα 6 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι  στόχος του business plan που υλοποιείται είναι η επίτευξη βιώσιμης κερδοφόρου ανάπτυξης και η αύξηση της αξίας της εταιρίας.

    Η Σελόντα κατά τη φάση της ευρύτατης αναδιοργάνωσης της,  ήδη έχει αυξήσει τα μερίδια της σχεδόν σε όλες από τις 35 αγορές όπου δραστηριοποιείται διεθνώς, έχοντας στρατηγικά επανατοποθετηθεί σε αυτές. Παράλληλα, η διοίκηση έχει ενισχύσει εμπορικά τα δίκτυά της σε όλες τις χώρες και αναπτύσσει νέα προϊόντα με υψηλότερη προστιθέμενη αξία. Η υλοποίηση του νέου παραγωγικού μοντέλου, κυρίως στις μονάδες εκτροφής, που ξεκίνησε το 2016 και συνεχίζεται το 2017, αποτελεί επίσης αιχμή της προσπάθειας της διοίκησης για τη εξυγιανθείσα Σελόντα.

    Επίσης η διοίκηση της εταιρίας και ο πρόεδρος της κ.Σκορδάς ανάφερε ότι  η έλευση επενδυτή θα είναι προς το όφελος της Σελόντα καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε μια φάση αναδιοργάνωσης με φόντο την επόμενη ημέρα που απαιτεί νέα κεφάλαια για την υλοποίηση ενός σημαντικού πλάνου που θα ενισχύσει την ανταγωνιστική θέση της εταιρείας και γενικά της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Υπενθυμίζεται πως τόσο για τη Σελόντα και το Νηρέα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από 35 υποψήφιους επενδυτές, και υπεγράφη από όσους πληρούσαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις η σχετική Σύμβαση Εμπιστευτικότητας και στις 14 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η ημερομηνία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ