• Business

    Πότε θα αρχίσουν να πληρώνονται 56.000 συντάξεις που εκκρεμούν

    • Contributor
    συνταξεις


    Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί 63.000 οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης, ενώ, για την ίδια περίοδο, ο στόχος πληρωμής οριστικών αποφάσεων ορίζεται σε 56.000, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος.

    Ευχής έργον είναι -επιτέλους- να επισπευσθεί η καταβολή των συντάξεων, καθώς οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη, επικουρική κι εφάπαξ ανέρχονται σε 327.000 και ο χρόνος αναμονής πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσει και τα 3 χρόνια.

    Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Δομές του ΕΦΚΑ συγκροτούνται 100 κλιμάκια–ομάδες, υποομάδες Εργασίας Ανακεφαλαίωσης, Ελέγχου Καταβολής Εισφορών, Αναγνώρισης και Διαπίστωσης Χρόνων Ασφάλισης, Απονομής και Εκκαθάρισης Συντάξεων, για την υλοποίηση του έργου της εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, καθώς και κλιμάκια-ομάδες Εργασίας για το συντονισμό και την υποστήριξη των κλιμακίων–ομάδων, υποομάδων Εργασίας, που συστήνονται με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ.

    Η πρώτη έκθεση προόδου από τον έλεγχο απόδοσης κάθε κλιμακίου θα πραγματοποιηθεί την 30/09/2017, με βάση τον αριθμό των εκδοθεισών οριστικών αποφάσεων απονομής συντάξεων για την περίοδο Ιούλιος–Σεπτέμβριος 2017 και της πληρωμής τους. Για την ανωτέρω περίοδο, ο στόχος έκδοσης οριστικών αποφάσεων απονομής συντάξεων για το σύνολο των Περιφερειακών Μονάδων του ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 63.000 αποφάσεις. Για την ίδια περίοδο, ο στόχος πληρωμής οριστικών αποφάσεων ανέρχεται σε 56.000 αποφάσεις.

    Όπως ακόμα αναφέρεται στην ΥΑ, το Κλιμάκιο Διοίκησης του Έργου παρέχεται η δυνατότητα επαναπροσδιορισμού των ανωτέρω στόχων, εφόσον απαιτηθεί, μετά τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την ίδια διαδικασία, το Κλιμάκιο Διοίκησης του Έργου προσδιορίζει τους μηνιαίους στόχους απονομών και πληρωμών για την περίοδο Οκτώβριος–Δεκέμβριος 2017.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η επίτευξη των στόχων απονομής οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τη Διεύθυνση Μελετών του ΕΦΚΑ. Η επίτευξη των στόχων πληρωμής αναδρομικών ποσών οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία πληρωμών του συστήματος ΕΣΕΠΣ της ΗΔΙΚΑ και των χειρόγραφων πληρωμών, μέσω ΕΤΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έλεγχος στις συντάξεις που εκδόθηκαν το 2017 – Έως και 20% το δείγμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΚΑ: Μπόνους 250 ευρώ το μήνα σε 2.500 υπαλλήλους για την έκδοση 70.000 συντάξεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συντάξεις: Κρυφό «ψαλίδι» για όσους εξακολουθούν να εργάζονται



    ΣΧΟΛΙΑ