• Business

    Γ. Σταθάκης: Επιβεβαίωσε στη ΓΕΝΟΠ τις ασφυκτικές πιέσεις των Θεσμών για πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης, ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 15:00 τη συνάντηση του με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για το μέλλον της εταιρείας, επιβεβαιώνοντάς τους πως οι πιέσεις των δανειστών για την πώληση μονάδων της εταιρείας παραμένουν ασφυκτικές.

    Όπως έχει διαρρεύσει – και επιβεβαίωσαν οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη συνάντηση – οι θεσμοί επιθυμούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της εταιρείας, ξεκαθαρίζοντας πως χωρίς αυτή τη δέσμευση η αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι συνδικαλιστές, ο κ. Σταθάκης τους ενημέρωσε πως οι θεσμοί συζητούν όχι μόνο την πώληση παλαιών μονάδων, όπως το Αμύνταιο, αλλά και πιο σύγχρονων.

    Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, επιθυμεί να μην βγουν σε πώληση οι υδροηλεκτρικές μονάδες. Άλλωστε, αρκετοί είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως από τη βόρεια Ελλάδα, που εμφανίζονται αρνητικοί στο να ψηφίσουν υπέρ των παραχωρήσεων που προτείνουν οι θεσμοί.

    Όπως ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Άλλωσε, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης, έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποδεχθεί πωλήσεις, τότε θα ξαναζήσουμε μέρες του 2014.

    Επιπλέον το συνδικάτο της ΔΕΗ σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια διαδικασία πώλησης μονάδων, υπενθυμίζοντας ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα και η κυβέρνηση μιλούσε για διατήρηση της ΔΕΗ στον έλεγχο του δημοσίου χωρίς πωλήσεις μονάδων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα έκκληση Στουρνάρα: Να τελειώσουμε με την αξιολόγηση – Δεν αποκλείεται να έχουμε ύφεση όλο το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: EuroWorking Group στις 30 Μαρτίου, Eurogroup στις 7 Απριλίου, αλλά συμφωνία πότε;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται νέα εισφορά για 250.000 «μπλοκάκηδες»



    ΣΧΟΛΙΑ