• Business

    IBG: «Δίκαιο και εύλογο» το προσφερόμενο τίμημα της Wert RED Sarl για την απόκτηση της Trastor

    trastor


    Σύμφωνο με τα κριτήρια του «δίκαιου και εύλογου ανταλλάγματος» είναι το προσφερόμενο τίμημα της Wert RED Sarl για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της Trastor ΑΕΑΑΠ. Σε αυτή την απόφαση καταλήγει η έκθεση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG) που ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την υποβληθείσα δημόσια πρόταση. Πρόταση που και κατ επέκτασιν συμφωνεί και η αιτιολογημένη γνώμη του δ.σ. της Trastor.

    Ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος εκτιμά ότι το εύρος τιμών ανά μετοχή της εταιρείας κυμαίνεται από 0,777 ευρώ έως 0,922 ευρώ ανά μετοχή. H Wert RED Sarl θα καταβάλει το ποσό των € 0,882 σε μετρητά για κάθε Μεταβιβαζόμενη Μετοχή.

    Το Προσφερόμενο Τίμημα είναι σύμφωνο με τα ελάχιστα κριτήρια “δικαίου και ευλόγου” τιμήματος, καθώς:

    α) ισούται με τη ΜΣΧΤ, κατά το διάστημα των έξι μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας που ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλλει τη Δημόσια Πρόταση.

    β) υπερβαίνει κατά 12,8% την υψηλότερη τιμή στην οποία ο Wert RED Sarl απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει Δημόσια Πρόταση. Συγκεκριμένα, στις 13.06.2016 ο Προτείνων απέκτησε 18.551.880 Μετοχές έναντι ποσού € 0,7816 ανά Μετοχή.

    Σημειώνεται ότι, από το καταβλητέο στους Αποδεχόμενους Μετόχους Προσφερόμενο Τίμημα, θα αφαιρεθούν:

    (α) τα δικαιώματα υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης (η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών επί τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές (i) το Προσφερόμενο Τίμημα, και (ii) την τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χ.Α. την προηγούμενη εργάσιμη της ημέρας της κατάθεσης των εγγράφων του άρθρου 46 του Κανονισμού Λειτουργίας του Συστήματος ‘Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσο με το μικρότερο μεταξύ των €20 και του 20% επί της αξίας των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών ανά Αποδεχόμενο Μέτοχο) για την καταχώρηση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών, σύμφωνα με το Άρθρο 7 της κωδικοποιημένης απόφασης αρ. 1 (συνεδρίαση 223/28.1.2014) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ.,

    (β) ο σχετικός φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα.

    Κατά συνέπεια, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Τιμήματος μειωμένο κατά τα ως άνω δικαιώματα εκκαθάρισης και το ποσό του προαναφερόμενου φόρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Αύξηση σημαντική στα κέρδη για το 2016 παρουσίασε ο όμιλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΕΚ: Σταθερή παρέμεινε η κερδοφορία και το 2016 στα 0,6 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Υλοποιεί το νέο πρόγραμμα «Business Banking Αγροτικός Τομέας»



    ΣΧΟΛΙΑ