• Business

    Ν.Καραμούζης: Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Λονδίνο

    Νίκος Καραμούζης

    Νίκος Καραμούζης


    Με την σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί σε λίγο στο Λονδίνο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Eurobank κ. Νικόλας Καραμούζης.

    Παρόντες στη συνάντηση θα είναι και οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών οι οποίοι βρίσκονται στο Λονδίνο για το συνέδριο των Financial Times.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι οι Έλληνες τραπεζίτες θα ενημερώσουν τα στελέχη του ΔΝΤ για την κατάσταση των τραπεζών, οι οποίες τις τελευταίες μέρες υπέστησαν σημαντικές απώλειες εξαιτίας της επιμονής του ΔΝΤ να υποβληθούν και σε έλεγχο ποιότητας κεφαλαίων (AQR) στα επικείμενα stress tests.

    Οπως έγραψε το mononews.gr, από χθες το βράδυ το ΔΝΤ ανέκρουσε πρύμναν και υπαναχώρησε από την αρχική του θέση, καθώς επήλθε συμβιβασμός με την ΕΚΤ με το ΔΝΤ να συμφωνεί οι ασκήσεις αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες να διεξαχθούν νωρίτερα, χωρίς AQR..

    Μάλιστα ο κ. Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, μιλώντας στο συνέδριο των Financial Times, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα».

    Ωστόσο όπως είπε «πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα έχει μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανάσα για τις ελληνικές τράπεζες: Το ΔΝΤ έκανε «πίσω» στην απόφαση για το AQR

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Κλειδί τα κόκκινα δάνεια για την αποφυγή μιας ακόμη ανακεφαλαιοποίησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Morgan Stanley: Καμία ανάγκη για AQR. Yπερπουλημένες οι ελληνικές τράπεζες

     



    ΣΧΟΛΙΑ