• Business

    Να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση στον μηδενισμό του ΕΦΚ στο κρασί, ζητά η αγορά

    • NewsRoom


    Να προχωρήσει άμεσα και όχι έως το τέλος του χρόνου, στο μηδενισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ζητά από την κυβέρνηση, η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

    Όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα της ΚΕΟΣΟΕ «σήμερα επικρατούν οι πλέον στρεβλές και άναρχες συνθήκες στην ιστορία της εσωτερικής αμπελοοινικής αγοράς, οι οποίες έχουν ήδη δραματικές επιπτώσεις στην βιωσιμότητα πολλών οινοποιείων, κυρίως συνεταιριστικών, αφού παρατηρείται ότι τα παράνομα οινοποιεία που παραλαμβάνουν και διακινούν οίνους χωρίς παραστατικά έχουν αυξηθεί, τα αποθέματα αρκετών συνεταιριστικών οινοποιείων είναι υψηλά ως αποτέλεσμα της εμπορικής τους δυσπραγίας, δεδομένου ότι δεν μπορούν να ανταγωνισθούν τους παράνομα διακινούμενους οίνους από οινοποιεία που τους διαθέτουν σχεδόν στη μισή τιμή, ενώ το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς των αγροτών καθιστά ευάλωτους τους αμπελουργούς έναντι των παράνομων κυκλωμάτων, τα οποία επιζητούν να προμηθευτούν την σταφυλική παραγωγή χωρίς φορολογικά παραστατικά».

    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προανήγγειλε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί μέχρι το τέλος του 2017, μιλώντας από τη Νεμέα στο πλαίσιο των εγκαινίων των εκδηλώσεων «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2017».

    Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, η σχετική νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται αυτό το διάστημα και θα κατατεθεί στο επόμενο διάστημα ώστε πριν την εκπνοή του έτους ο φόρος να καταργηθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Σκούρας (ΣΕΟ): «Ο ΕΦΚ διαλύει τον κλάδο του κρασιού- Επείγει η κατάργησή του»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα κόκκινα φρούτα και το κόκκινο κρασί αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεχάστε το λευκό, κόκκινο ή ροζέ. Έρχεται το μπλε κρασί!



    ΣΧΟΛΙΑ