• Business

    Το μεγάλο σκάνδαλο: Θα γίνει η (παράνομη) 2η συναυλία του Ρέμου στο Nammos στην Μύκονο; (video)

    Πέρκα

    Πέτη Πέρκα. Επικεφαλής Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας


    Μετά την ανακοίνωση – καταπέλτη που εξέδωσε η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα που εξηγεί με σαφήνεια ότι η  συναυλία της 27ης Ιουλίου του 2007 του Αντώνη Ρέμου στο Νἀμμος της Μυκόνου έγινε κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και της σύμβασης (οι εγκαταστάσεις ήταν 100% παράνομες) που έχει υπογράψει η επιχείρηση με το υπουργείο Οικονομικών, προκύπτει ένα μείζον ερώτημα. Θα γίνει η δεύτερη προγραμματισμένη συναυλία της 1ης Σεπτεμβρίου του Αντώνη Ρέμου και πάλι στο Nammos της Μυκόνου; Η θα υποκύψει η κυβέρνηση και το Yπουργείο οικονομικών στον πειρασμό των εσόδων για τα δημόσια ταμεία; (Η τελευταία συναυλία του Ρέμου την 27η Ιουλίου 2017 απέφερε έσοδα από ΦΠΑ τουλάχιστον 350.000 ευρώ).

    Πέτη Πέρκα. Επικεφαλής Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας

    Δύσκολη εξίσωση

    Επί της ουσίας πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση αλλά ταυτόχρονα εάν γίνει κάτι τέτοιο η ίδια η κυβέρνηση θα είναι σαν να δίνει το πράσινο φως στην συνεχιζόμενη παρανομία. (Καλύτερα θα ήταν η σύμβαση μεταξύ Nammos και Υπουργείου Οικονομικών για την ενοικίαση της αμμουδιάς της Ψαρρούς να τα προβλέπει όλα αυτά) 

    Το απόγευμα της Τρίτης (ώρα 21:00) απαντώντας η κ. Πέρκα στα 2 συνεχόμενα ρεπορτάζ του mononews.gr παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ότι η περίφημη εξέδρα που είχε στηθεί για να τραγουδήσει ο Αντώνης Ρέμος την 27η Ιουλίου του 2017 ήταν 100% παράνομη καθώς απαγορεύεται να δίνονται συναυλίες στην παραλία της Ψαρούς.  Δηλαδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την σύμβαση μεταξύ του Nammos και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας που ήδη έχει δημοσιοποιήσει ΚΑΤ αποκλειστικότητα το mononews.gr.  

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

    «Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή της επίμαχης συναυλίας (σσ η συναυλία Αντώνη Ρέμου-Eros Rammazotti ) , σε συνεργασία και με τις λιμενικές αρχές που έχουν την αρμοδιότητα άμεσης παρέμβασης,  έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Εξετάζεται ακόμα  και η ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, εφόσον έχουν παραβιαστεί οι όροι της.»

    https://youtu.be/JBuhaefL_K4?t=83

    (Δείτε στο παραπάνω video την συναυλία και κρίνετε μόνοι σας)

    Επί της ουσίας η κ. Πέρκα παραδέχεται ότι:

    1. Οι εγκαταστάσεις για την συναυλία που έστησε το Nammos ήταν παράνομες καθώς δεν προβλέπεται η διεξαγωγή της από την σύμβαση μεταξύ των δυο πλευρών. Μάλιστα θα επιβληθούν και κυρώσεις 
    2. Επιρρίπτει  ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα που είχε την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης αλλα δεν το έκανε
    3. Παραδέχεται ευθέως ότι εξετάζεται ακόμα  και η ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, εφόσον έχουν παραβιαστεί οι όροι της.

    Όλα αυτά φυσικά αφορούν την συναυλία που ήδη έγινε στις 27 Ιουλίου. Όμως ακολουθεί και μια δεύτερη συναυλία τη 1η Σεπτεμβρίου. Θα γίνει;  Το mononews.gr απλά θέλει να υπενθυμίσει τους όρους της σύμβασης του υπουργείου Οικονομικών με την εταιρίας Nammos AE για την ενοικίαση της αμμουδιάς της Ψαρρούς.

    Ρέμος

    Οι  όροι της σύμβασης

    Η σύμβαση προβλέπει πως «η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους» (σετ ομπρελών) και πως «η άσκηση άλλης δραστηριότητας επιφέρει τις κυρώσεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας για τον αιγιαλό και την παραλία». Σύμφωνα με τη σύμβαση:

    •Απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο τους χαρακτήρα.

    •Μέσα στο μίσθιο δε θα γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό έργο, ενώ επιτρέπονται αποκλειστικά κατασκευές μη μόνιμου χαρακτήρα προς διευκόλυνση της πρόσβασης και κυκλοφορίας των λουομένων και για την ασφάλεια τους.

    •Ο μισθωτής έχει την υποχρέωση να μεριμνά για τον καθημερινό καθαρισμό και γενικά για την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος.

    Ζαννής Φρατζέσκος. Επιχειρηματίας. Το αφεντικό του Nammos

    Τα ηχητικά σύστηματα

    •Απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στο δημόσιο χώρο.

    •Η παραγόμενη στάθμη θορύβου από μουσική ή σχετικές χρήσεις της κύριας επιχείρησης οφείλει να μην ξεπερνάει τα 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης.

    Τέλος, η σύμβαση προβλέπει πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το αρμόδιο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας θα λάβει άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της κοινόχρηστης Δημόσιας Περιουσίας.

    Ξεκαθαρίζεται δε πως «απαγορεύεται απόλυτα οποιαδήποτε μετατροπή της χρήσης του μισθίου πέραν αυτής που προβλέπεται στο παρόν συμφωνητικό μίσθωσης, όπως και η συνολική ή μερική υπεκμίσθωση, καθώς και η με ή χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση της χρήσης του μισθίου σε τρίτους» και πως «σε περίπτωση που ο μισθωτής δεν εφαρμόσει τους όρους ή επεκταθεί στην πέραν της παραχώρησης προσδιορισμένη θέση κάνοντας χρήση μεγαλύτερης έκτασης ή τοποθετώντας περισσότερα σετ ομπρελών από τα προβλεπόμενα», τότε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου θα προβεί στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας.

    Τα ερωτήματα του mononews για την 2η συναυλία   του Αντώνη Ρέμου:

    Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι τα εξής:

    1. Πως θα στηθεί ξανά η περίφημη εξέδρα που θα τραγουδήσει ο Αντώνης Ρέμος και οι δύο Λιβανέζοι τραγουδιστές τη 1η Σεπτεμβρίου; Προβλέπεται από τη σύμβαση ή είναι παράνομη; Η σύμβαση που αποκαλύπτει το mononews.gr, μεταξύ του Nammos και της ΓΓ Δημοσίας Περιουσίας, απαγορεύει οποιαδήποτε κατασκευή και εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό έργο, ενώ επιτρέπονται αποκλειστικά κατασκευές μη μόνιμου χαρακτήρα προς διευκόλυνση της πρόσβασης και κυκλοφορίας των λουομένων και για την ασφάλεια τους.

    2. Η σύμβαση προβλέπει πως «η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους» (σετ ομπρελών) και πως «η άσκηση άλλης δραστηριότητας επιφέρει τις κυρώσεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας για τον αιγιαλό και την παραλία». Το υπουργείο Οικονομικών αν γίνει η συναυλία θα επέμβει ή μήπως η συναυλία του Αντώνη Ρέμου είναι δραστηριότητα που εξυπηρετεί τους λουόμενους;

    3. H σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει ότι η μέγιστη κάλυψη χρήσης δεν υπερβαίνει το 50% του παραχωρούμενου χώρου, προκειμένου να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής, πλάτους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων, από την ακτογραμμή για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων. Όπως είδαμε όμως στην τελευταία συναυλία του Ρέμου τα τραπέζια των θαμώνων ήταν σχεδόν πάνω στο κύμα και όχι 5 μέτρα από την ακτογραμμή.  Σημειωτέων ότι στα μπροστινά τραπέζια το κόστος κατ΄άτομο ανήλθε στα 1.000 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση. Το ίδιο εκτιμάται ότι θα γίνει και στην επόμενη συναυλία του Αντώνη Ρέμου αν και εφόσον πραγματοποιηθεί. (Δείτε την φωτό παρακάτω )

    nammos

    4. Η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών απαγορεύει την τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στο δημόσιο χώρο, δηλαδή στην αμμουδιά του Nammos. Επίσης η παραγόμενη στάθμη θορύβου από μουσική ή σχετικές χρήσεις της κύριας επιχείρησης οφείλει να μην ξεπερνάει τα 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς μια ορχήστρα παράγει 105 ντεσιμπέλ ενώ ο ήχος ενός ψυγείο ισοδυναμεί με 50 ντεσιμπέλ. Οι ειδικοί λένε ότι το τρικ που έχουν ανακαλύψει στο Nammos είναι ότι τα ηχεία στήνονται πάνω στην πλωτή εξέδρα η οποία αρχίζει εκεί που σκάει το κύμα και όχι στον δημόσιο χώρο. 

    nammos

    remos nammos

    nammos

    nammos
    Φωτογραφίες: Dimitris Polychronopoulos, Facebook

    Ρέμος

    Φωτογραφίες: Dimitris Polychronopoulos, Facebookremos nammos

    nammos
    Φωτογραφίες: Dimitris Polychronopoulos, Facebook

    Ρέμος



    ΣΧΟΛΙΑ