• Business

    Κωνσταντίνα Καλλιμάνη: Οι στρατηγικές κινήσεις για την επιβίωση της Καλλιμάνης

    • NewsRoom

    Κωνσταντίνα Καλλιμάνη. Επικεφαλής Καλλιμάνης ΑΕ


    Στρατηγικές κινήσεις για να αντιστρέψει την εικόνα, που έχει δημιουργήσει στην αγορά, και να υπερκεράσει τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει, πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας ιχθύων, Καλλιμάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες , η Καλλιμάνης Α.Ε. συμφώνησε με την ΕΛΓΕΚΑ για την κάλυψη υπηρεσιών πωλήσεων και logistics, αποκλειστικά για την αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου.

    Όπως επισημαίνεται σε ενημέρωση της Διευθύνουσας Συμβούλου, Κωνσταντίνας Καλλιμάνη, προς τους προμηθευτές, στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι “η διατήρηση της ηγετικής θέσης της εταιρείας στην ελληνική αγορά λιανικής”.

    Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, τις τιμές και τους όρους πληρωμής, θα συνεχίσουν να καθορίζονται από την Καλλιμάνης.

    Την ίδια στιγμή, η σημαντικότερη διαφοροποίηση σε ό,τι ίσχυε έως τώρα, αφορά στο γεγονός ότι η εισαγωγή των προϊόντων θα γίνεται στο εξής από την ΕΛΓΕΚΑ, ενώ θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στο σύνολο των συσκευασιών της Kallimanis. Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συναλλαγές με τους προμηθευτές, θα γίνονται στο εξής με την εταιρεία του Αλέξανδρου Κατσιώτη.

    Βασιλική Καλλιμάνη και η κόρη της Κωνσταντίνα Καλλιμάνη
    Βασιλική Καλλιμάνη και η κόρη της Κωνσταντίνα Καλλιμάνη

    Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

    Όπως πληροφορούμαστε, εκτός των άλλων, αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα να ανακοινωθεί και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Πρόκειται για ευρωπαϊκό fund, το οποίο δραστηριοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, και θα αναλάβει την εταιρεία ως βασικός μέτοχος, ούτως ώστε να εξομαλύνει την πορεία της Καλλιμάνης.

    ΒΑΡΙΔΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

    Κωνσταντίνα Καλλιμάνη. Επικεφαλής Καλλιμάνης ΑΕ
    Κωνσταντίνα Καλλιμάνη. Επικεφαλής Καλλιμάνης ΑΕ

    Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Οκτωβρίου του 2015 υπογράφηκε Κοινό Ομολογιακό Δάνειο με όλες τις συνεργαζόμενες συστημικές τράπεζες, ύψους 47,8 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την αποκατάσταση της ρευστότητας. Ο στόχος, όμως, φάνηκε πως δεν επετεύχθη, καθότιστη διάρκεια του 2016, με δεδομένη τη μεσολάβηση των capital controls, η εικόνα της επιχείρησης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Ιδίως, όμως, κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, οι συνθήκες στην εταιρεία έγιναν δυσμενέστερες, ενώ οι εργαζόμενοι παρέμειναν για σημαντικό χρονικό διάστημα απλήρωτοι.

    DATA ΕΛΓΕΚΑ

    Κύκλος εργασιών

    2016: 157 εκατ. ευρώ

    2015: 170,6 εκατ. ευρώ Αποτελέσματα μετά τους φόρους 2016: (7,6 εκατ. ευρώ)

    2015: (10,5 εκατ. ευρώ)

    DATA KAΛΛΙΜΑΝΗΣ

    Κύκλος εργασιών

    2015: 39,3 εκατ. ευρώ

    2014: 41,1 εκατ. ευρώ Αποτελέσματα μετά από φόρους 2015: (7,5 εκατ. ευρώ)

    2014: (5,2 εκατ. ευρώ)

    Πηγή FnbDaily.com Ρεπορτάζ Γιώργος Λαμπίρης



    ΣΧΟΛΙΑ