• Business

    Fritz Joussen (TUI): Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα

    Fritz Joussen

    Fritz Joussen


    «Ο καλύτερος φίλος των επενδύσεων είναι η σταθερότητα» δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Fritz Joussen, διευθύνων σύμβουλος της TUI κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσιάζοντας το νέο στρατηγικό σχέδιο του κορυφαίου ταξιδιωτικού οργανισμού για την Ελλάδα.

    Νωρίτερα σήμερα ο κ. Joussen και αντιπροσωπεία της TUI συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

    «Δεν είμαστε μόνο πελάτες αλλά και επενδυτές. Είμαστε εταίροι και σύμμαχοι με τους προορισμούς που έχουμε παρουσία» ανέφερε ο κ. Joussen και ανακοίνωσε πως η TUI σκοπεύει να επενδύσει σε νέα 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα (4 και 5 αστέρων). Ήδη ο tour operator έχει 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία στη χώρα μας και συνεργάζεται με άλλα 2.000 ξενοδοχεία. Μάλιστα όπως είπε, Πελοπόννησος και Κρήτη είναι οι περιοχές που η TUI σχεδιάζει να δημιουργήσει τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

    Ο κορυφαίος tour operator δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των υποδομών -λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, περιβάλλον- στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Ενώ τα κρουαζιερόπλοια της TUI με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης πιάνουν 40 λιμάνια.

    Έφη Καραγεώργου
    Έφη Καραγεώργου

    Ωστόσο ο κ. Joussen σημείωσε ότι η Πελοπόννησος διαθέτει δύο στρατιωτικά αεροδρόμια και θα πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε να επιλυθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τα ωράρια λειτουργίας.

    Να σημειωθεί ότι η TUI διαθέτει στόλο 150 αεροσκαφών και το 2016 έφερε στην Ελλάδα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες, ο αριθμός αυτός θα είναι αυξημένος φέτος κατά 10%, ενώ για το 2018 αναμένεται επίσης άνοδος κατά 10%.

    «Είμαστε 40 χρόνια στην Ελλάδα και σκοπεύουμε να μείνουμε άλλα 40 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της TUI και συμπλήρωσε: Είμαστε στρατηγικοί εταίροι.

    Από την πλευρά της η κα Ελενα Κουντουρά τόνισε ότι το στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες και θα δοθεί έμφαση σε προορισμούς όπως είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία και το Πήλιο. Και όπως είπε η ουσιαστική εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει τη χειμερινή περίοδο 2018/2019 και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προγράμματα σκι, αγροτουρισμού κ.λπ.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο ξενοδοχείο από την TUI στην Κρήτη μετά το deal με Καράτζη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «μάχη της Κρήτης»: Η Alltours αγόρασε το ξενοδοχείο Zorbas Village και «μπαίνει στο μάτι» της TUI

     



    ΣΧΟΛΙΑ