ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις κάλεσε τους δανειστές να δείξουν εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα μπορεί να χρηματοδοτείται από τις αγορές, από το καλοκαίρι του 2018.
Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε στο Politico: «Όταν τελειώσει αυτό το πρόγραμμα, περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της από τις αγορές». Εξηγώντας την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας μπορεί να επιστρέψει στις αγορές μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, πρόσθεσε: «Αν δείτε τη δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας, που στην πραγματικότητα είναι σημαντική υπεραπόδοση, επί των δημοσιονομικών στόχων», κάνοντας αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,2% του ΑΕΠ το 2016.
«Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο του 1,75% φέτος και του 3,5% την επόμενη χρονιά», είπε ακόμη ο Ντομπρόβσκις. Υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό να παραμείνει το πρόγραμμα στον σωστό δρόμο και η Ελλάδα να δείχνει ξεκάθαρα ότι πετυχαίνει τους στόχους της, ότι φτάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. «Οπότε πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη στις αγορές. Για αυτό είναι βέβαια σημαντικό ότι όλες οι βασικές πλευρές μετέχουν και να στέλνουν τα ίδια μηνύματα, περιλαμβανόμενων των ευρωπαϊκών Θεσμών, του ΔΝΤ και τις ίδιες τις ελληνικές αρχές».
Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε στην συνέχεια ότι η τρέχουσα αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να κλείσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. «Υπάρχει συμφωνία με το ΔΝΤ για τις πολιτικές προϋποθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μία γενικότερη συμφωνία ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει αυτά που ζήτησαν οι δανειστές», ανέφερε.
Σημείωσε ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει κάποιες μεταρρυθμίσεις πριν το Eurogroup. Μόλις κλείσει η αξιολόγηση, θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το χρέος, ανέφερε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σύνοδος G7: Μπορεί να υπάρξει συνολική συμφωνία στις 22 Μαΐου – Στόχος η «χρυσή τομή» μεταξύ ΔΝΤ – Βερολίνου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι επικίνδυνος; Ο Δασάρχης Πειραιά Πέτρος Σακκάς θεωρεί ότι το Ελληνικό είναι δάσος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαραντούρης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Πράξεις εθνικής κυριαρχίας πριν οποιοδήποτε διάλογο
- Deutsche Bank: Στα 6.000 δολάρια ο χρυσός έως το τέλος του 2026
- Νέα Πέραμος – Δολοφονία 27χρονου: Τον κράτησαν ζωντανό για έξι ημέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 10 σφαίρες
- Κακάο: Σε χαμηλό τριετίας υποχωρεί η τιμή του – Τα απούλητα αποθέματα επηρεάζουν την αγορά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.