• Business

    Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν τα funds για το road show της Wood & Co


    Ραντεβού στην Αθήνα στις 11 και 12 Μαΐου δίνουν διεθνή funds που θα συμμετέχουν στο road show της Wood & Co, το οποίο θα ανοίξει και την αυλαία για μία σειρά ανάλογων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Μαδρίτη, με τη συμμετοχή ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.

    Τράπεζες και επιχειρήσεις θα δώσουν δυναμικό παρόν στα road shows που ξεκινούν από την Αθήνα στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ακολουθήσουν στις 5 & 6 Ιουνίου της HSBC στη Νέα Υόρκη, στις 8 & 9 Ιουνίου της Goldman Sachs στη Μαδρίτη, στις 19 Ιουνίου της Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο Λονδίνο και στις 21 & 22 Ιουνίου το συνέδριο της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη.

    Επίσης στις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 6ο Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη με συνδιοργανωτές τον όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

    Τέλος τον Σεπτέμβριο αναμένεται η διοργάνωση του 12oυ Annual Greek Roadshow, το οποίο διοργανώνει στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο, με συμμετοχή εταιρειών της μεγάλης αλλά και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

    Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να αλλάξει το κλίμα σε ότι αφορά τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις επενδυτικές προοπτικές της χώρας και θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Νέα Υόρκη εκτός από τους εκπροσώπους των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο, θα παραστούν και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

    Ήδη η συμμετοχή για το πρώτο road show της Wood & Co είναι μεγάλη τόσο από πλευράς ελληνικών εταιρειών, όσο και από εκπροσώπους των funds που έρχονται στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις -one to one meetings- με Έλληνες επιχειρηματίες.

    Στο συνέδριο θα μετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες -Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank- και στελέχη από μεγάλες ελληνικές εταιρείες όπως είναι: Oμιλος Μυτιληναίου, Σαράντης, ΟΤΕ, Μοτορ Οιλ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Folli Follie, Aegean Airlines, Fourlis, ΓΕΚ Τερνα, Grivalia, EΛΠΕ, Jumbo, Τιτάν, Βιοχάλκο.

    Να σημειωθεί ότι οι ξένοι επενδυτές θα επικεντρωθούν σε ότι αφορά τις τράπεζες στα κόκκινα δάνεια και στην εξυγίανση των ισολογισμών τους, ενώ για τις λοιπές εταιρίες τα θέματα στα οποία θα εστιάσουν είναι τα επενδυτικά προγράμματα, ο δανεισμός και η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια.

    Όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, οι εκτιμήσεις των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες είναι πως αυτές έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου σε ότι αφορά τις τιμές των μετοχών τους. Ωστόσο, προς το παρόν, οι αγορές που διενεργούνται είναι -ως επί τω πλείστον- βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα με αποτέλεσμα να γίνονται άμεσα οι ρευστοποιήσεις που στοχεύουν στην αποκόμιση κερδών. Να αλλάξει αυτή η τάση είναι στόχος και ζητούμενο για τις ελληνικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στα road shows.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με απόφαση της ΤτΕ, η Pillarstone μπαίνει στο «χορό» των κόκκινων δανείων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: JPMorgan: Οι μετοχές που θα εκτιναχθούν και εκείνες που θα βουλιάξουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Goldman Sachs: Σε τι θα διαφέρει ο «αγώνας δρόμου» στα commodities αυτή τη φορά



    ΣΧΟΛΙΑ