• Business

    Ποια είναι η Φωτεινή Ιωάννου που αναλαμβάνει επιτελική θέση στην Τράπεζα Πειραιώς

    Φωτεινή Ιωάννου

    Φωτεινή Ιωάννου


    Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται η κ. Φωτεινή Ιωάννου, στέλεχος μέχρι τώρα της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει επιτελική θέση στον τομέα εταιρικής τραπεζικής της Πειραιώς.

    Η κυπριακής καταγωγής κα Φωτεινή Ιωάννου είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Από το 2006 εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας κατέχοντας σημαντικές θέσεις. Μάλιστα το 2012, επί διοίκησης του αείμνηστου Αλέξανδρου Τουρκολιά, είχε με απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ τοποθετηθεί διευθύντρια του γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Σύμφωνα με το βιογραφικό της η κα. Ιωάννου είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Cambridge, με πτυχίο στα Οικονομικά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση και Επιχειρησιακή από το Warwick Business School. Επίσης κατέχει επαγγελματικό τίτλο ACA, ως Εγκεκριμένη Λογίστρια, από το Ινστιτούτο των Chartered Accountants της Αγγλίας.

    Η κα Ιωάννου ξεκίνησε την καριέρα της στην Arthur Andersen ως Αssistant Manager και το 2002 μεταπήδησε στην Mckinsey & Co, ως Συνεργάτης στο τομέα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

    Όπως έγραψε χθες το mononews.gr η κ. Φωτεινή Ιωάννου αναλαμβάνει επιτελική θέση στον τομέα εταιρικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς. Η τοποθέτηση της θα ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες μέρες και έρχεται να ενισχύσει τον τομέα επιχειρηματικής πίστης και ειδικά σε ό,τι αφορά την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPLs), τομέα στον οποίο δίνει προτεραιότητα η διοίκηση του κ.α Χρήστου Μεγάλου. H κ. Ιωάννου μέχρι πρόσφατα ήταν στέλεχος στον τομέα επιχειρηματικής πίστης της Εθνικής Τράπεζας.

    Να σημειωθεί ότι προσφάτως από τη θέση αποχώρησε η κ. Πόπη Λαζαρίδου. Η κ. Ιωάννου είναι έμπειρο τραπεζικό στέλεχος και η μεταγραφή της έγινε στο πλαίσιο των αλλαγών της διοίκησης ώστε να επιτευχθεί ο πρωταρχικός στόχος της τράπεζας για την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί Αγγελικούσης, Φαφαλιός και Πολέμης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Τράπεζα Πειραιώς η Φωτεινή Ιωάννου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκπληξη: Γιατί εμφανίστηκε τώρα το κρυμμένο χρήμα. Οι προσδοκίες των αγορών



    ΣΧΟΛΙΑ