• Business

    Εθνική Τράπεζα: Συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.CEO Εθνικής Τράπεζας


    Συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ετοιμάζει από τις 4 Οκτωβρίου η Εθνική Τράπεζα για την έκδοση τριετούς ομολόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική τράπεζα ενημέρωσε τις BofA, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs International, HSBC, Natwest Markets και UBS για την διοργάνωση των συναντήσεων με τους ευρωπαίους επενδυτές, ενώ πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters ανέφεραν πριν λίγο ότι η ΕΤΕ αναμένεται να εκδώσει τριετές καλυμμένο ομόλογο με κυμαινόμενο ύψος από 300 έως 500 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι θα πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου από ελληνική τράπεζα από το 2014.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο ομόλογο αναμένεται να αξιολογηθεί από τον οίκο Moody’s με «B3» και από με «Β» από τον οίκο Fitch, ενώ ως ανάδοχος της έκδοσης ορίστηκε ο τραπεζικός όμιλος της UBS.

    Μια πώληση καλυμμένου ομολόγου, η πιο ασφαλής και γρήγορη μορφή τραπεζικού χρέους, θα είναι μια λογική επιλογή ώστε να ανακτήσει μια τράπεζα την πρόσβαση στις αγορές και να ομαλοποιήσει το προφίλ χρηματοδότησής της.

    Νωρίτερα το 2017, η τράπεζα συμπεριέλαβε την επιστροφή στις αγορές κεφαλαίου στους στρατηγικούς της στόχους και βρίσκεται σε τροχιά να εξαλείψει τη χρηματοδότησή της από τον ELA βραχυπρόθεσμα, έχοντας μειώσει την έκθεσή της στα 2,6 δισ. ευρώ από 17,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

    «Η εκτέλεση των εναπομεινασών κεφαλαιακών δράσεων και άλλων πρωτοβουλιών, που αναμένονται κατά τους επόμενους μήνες, θα επιτρέψουν στην ΕΤΕ να απεμπλακεί πλήρως από τον ELA» σημείωσε η τράπεζα σε πρόσφατη ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοντά στην έκδοση 3ετούς καλυμμένου ομολόγου η Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Crowd Dialog EU 17: Πανευρωπαϊκή αναγνώριση και ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα και για την Εθνική Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτοπόρος η Εθνική στο Crowd Funding



    ΣΧΟΛΙΑ