• Business

    Με απόφαση της ΤτΕ, η Pillarstone μπαίνει στο «χορό» των κόκκινων δανείων

    Στουρνάρας τράπεζα της Ελλάδος

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Η Pillarstone είναι η τέταρτη εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων που λαμβάνει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Η εταιρεία θα συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 50 εκατ. ευρώ και αποτελεί σύμπραξη των τραπεζών Alpha και Eurobank. Συζητήσεις έχουν γίνει ήδη για τη συμμετοχή και της Εθνικής Τράπεζας. Το μοντέλο ένταξης στην πλατφόρμα της Pillarstone και άλλων τραπεζών είναι ενδεδειγμένο, στον βαθμό που οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν δάνεια και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Στη νέα εταιρεία θα συμμετάσχει με κεφάλαια και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD), διατηρώντας ποσοστό 5%.

    Στον τομέα των εταιρειών διαχείρισης έχει προηγηθεί η αδειοδότηση της Cepal, της κοινής εταιρείας Alpha Bank – Aktua και της FPS, θυγατρικής του ομίλου Eurobank, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα των στεγαστικών, καταναλωτικών και μικρών επιχειρηματικών δανείων. Αδεια έχει λάβει και η θυγατρική της Attica Bank μέσω της οποίας θα γίνει διαχείριση των κόκκινων δανείων της τράπεζας.

    H Pillarstone είναι μια πλατφόρμα την οποία έχει συστήσει το αμερικανικό fund KKR, με μακρά εμπειρία στην ανασυγκρότηση επιχειρήσεων. Στην Ευρώπη δραστηριοποιείται ήδη στην Ιταλία, σε συνεργασία με τη Unicredit και την Instesa Sanpaolo.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: O Τσίπρας έχει ως πρότυπο τον Μαδούρο και την Κίρχνερ που κατηγορείται για σκάνδαλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Tι πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής οι τραπεζίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Προστασία για μεγάλες υποθέσεις απαιτούν οι θεσμοί



    ΣΧΟΛΙΑ