• Business

    Έκπληξη από γκουρού της αγοράς: «Βλέπει» εκλογές, νέα κυβέρνηση και ράλι 20%-30% στις ελληνικές μετοχές

    • NewsRoom

    Kyle Bass


    Εκλογές και πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα «βλέπει» ο διαχειριστής κεφαλαίων και αναλυτής Kyle Bass, ο γκουρού που προέβλεψε την ελληνική κρίση, εκτιμώντας μάλιστα ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ράλι ανόδου ελληνικές μετοχές και ομόλογα.

    Ο ίδιος προβλέπει μάλιστα ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, αφού, όπως υποστηρίζει, μέσα σε μία εβδομάδα μετά την προκήρυξη εκλογών, αναμένεται ράλι της τάξης του 20%-30% στις μετοχές και τα ομόλογα. Σε ό,τι αφορά δε τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών, ο Kyle Bass εκτιμά ότι θα είναι μέσα στο 2018 και ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα.

    «Έχουμε μία ενδιαφέρουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα καθώς φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία σε μία πιο ανεξάρτητη οικονομικά διακυβέρνηση μέσα στους επόμενους 18 μήνες», τόνισε ο Bass.

    Ο ίδιος παρομοίασε την κατάσταση στην Ελλάδα με την κατάσταση που επικρατούσε στην Αργεντινή, όταν η Cristina Fernandez de Kirchner παρέδωσε την εξουσία σε μία κυβέρνηση που ήταν πολύ πιο φιλική προς τις επενδύσεις. Προβλέπει, μάλιστα, ότι με τη νέα κυβέρνηση, θα σημειωθεί πρόοδος σε επίπεδο ιδιωτικοποιήσεων και, ενδεχομένως, να υπάρξει περιθώριο διαπραγμάτευσης χαμηλότερων πλεονασμάτων με τους πιστωτές της χώρας.

    Παρ’ όλα αυτά, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης.

    Ο Kyle Bass, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Hayman Capital Management, είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε το 2012. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι έχει στο χαρτοφυλάκιό του ελληνικές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες σήμερα, όπως λέει, διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παράταση για τα αδήλωτα κεφάλαια: Πού αποσκοπεί και τι κρύβει;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: K. Μητσοτάκης: Αναγκαία επενδυτική «έκρηξη» 100 δις ευρώ (upd)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Nathan Lewis: Η σημασία του δρόμου προς την ευημερία



    ΣΧΟΛΙΑ