• Business

    Σταμάτης Τσαντάνης (Seanergy): Η ανάκαμψη της αγοράς ενίσχυσε τη ναυτιλιακή

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp., συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, στα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 2016, κατόρθωσε να καταγράψει άνοδο στα έσοδά της χάρη στην αύξηση του στόλου της και την ανάκαμψη της ναυλαγοράς, ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε και την απόκτηση ενός ακόμη σύγχρονου φορτηγού πλοίου.

    Ειδικότερα, ο καθαρός κύκλος εργασιών της εισηγμένης στο NASDAQ ναυτιλιακής, κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου του 2016, αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στα 10,9 εκατ. δολάρια, έναντι 6,8 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Για το σύνολο του έτους, ο κύκλος εργασιών ακολούθησε επίσης ανοδική πορεία και διαμορφώθηκε στα 34,7 εκατ. δολάρια, έναντι 11,2 εκατ. δολ. το 2015.

    Ωστόσο, εξαιτίας της αδυναμίας που παρουσιάστηκε στην αγορά ξηρού φορτίου την περσινή χρονιά, οι καθαρές ζημίες για το 4ο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκαν και διαμορφώθηκαν στα 6,8 εκατ. δολ., έναντι 5,6 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Ομοίως και για το σύνολο του έτους, οι καθαρές ζημίες αυξήθηκαν και διαμορφώθηκαν στα 24,6 εκατ. δολ., έναντι 8,95 εκατ. δολ. το 2015.

    Παράλληλα, η Seanergy κατέγραψε αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε ποσοστό της τάξεως του 32%, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 30,8 εκατ. δολ. το 2016, έναντι 23,3 εκατ. δολ. το 2015.

    Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, η ναυτιλιακή προχώρησε στην εξαγορά του σύγχρονου φορτηγού πλοίου τύπου capesize Partnership (χωρητικότητας179.213-dwt και κατασκευής 2012), για το ποσό των 32,65 εκατ. δολαρίων, η απόκτηση του οποίου θα αυξήσει τη συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου της στα 1,7 εκατ.-dwt. Μετά από την παραλαβή του (που αναμένεται ως τα τέλη του Ιουνίου του 2017), ο στόλος της Seanergy θα αποτελείται από 11 bulkers, εκ των οποίων 9 τύπου capesize και 2 τύπου supramax.

    Ο Σταμάτης Τσαντάνης, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολίασε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια του 2016, η αγορά φορτηγών πλοίων ήρθε αντιμέτωπη με το πιο απαιτητικό περιβάλλον των τελευταίων 25 ετών. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η Seanergy εξελίχθηκε σε μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη εταιρεία, καθώς καταφέραμε να αυξήσουμε το στόλο μας σε ιστορικά χαμηλές τιμές, ενώ βελτιώσαμε σημαντικά την οικονομική μας ευελιξία και την επιχειρησιακή αποδοτικότητά μας».

    Ακόμη, ο κ. Τσαντάνης δήλωσε ότι η Seanergy κατόρθωσε επίσης να επιτύχει σημαντική βελτίωση της ρευστότητας της, ενώ αισιοδοξεί ότι η επιτυχής υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου, μαζί με τις βελτιούμενες συνθήκες στην αγορά ξηρού φορτίου, θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη μετοχική αξία της της Seanergy.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αγγελικούσης: Τρία νέα τάνκερ VLCC για τη Maran Tankers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ναυλώθηκαν και τα εναπομείναντα νεότευκτα πλοία της Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Μαρτίνος: Η Minerva συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς για τη θαλάσσια ρύπανση



    ΣΧΟΛΙΑ