• Business

    SHIPPING FOCUS: Σε πόλεμο με τους μετόχους της Ocean Rig ο Γιώργος Οικονόμου

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Πολεμικό το κλίμα με τους μετόχους της Ocean Rig

    Το κλίμα ανάμεσα στον εφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου και στους μετόχους της εταιρείας γεωτρήσεων Ocean Rig -η οποία, όπως έγραψε το mononews.gr, κατέθεσε αίτηση για πτώχευση- όπως όλα δείχνουν είναι πολεμικό, καθώς η Highland Capital Management, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, απειλεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον του.

    Καμπανάκι για χρεοκοπία από τη Seadrill

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η εταιρεία γεωτρήσεων Seadrill, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, προειδοποίησε εκ νέου τους επενδυτές ότι προετοιμάζεται για την ενδεχόμενη υπαγωγή της στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ, καθώς επιθυμεί να εκτελέσει ένα μεγάλο πλάνο αναδιάρθρωσης. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες για το ζήτημα.

    Στηρίζει τη Genco η Clarksons Platou

    Η Clarksons Platou Securities ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακής Genco Shipping and Trading, η οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία αναδιάρθρωσης. Ειδικότερα, ο αναλυτής John Gandolfo έθεσε την τιμή-στόχο στα 17 δολάρια δίνοντας σύσταση “buy” για τη μετοχή της Genco, καθώς υποστηρίζει ότι η εταιρεία είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί επενδυτικά την άνοδο των αξιών των φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Συνεργασία της Total με την Pavilion στον κλάδο του LNG

    Ο γαλλικός όμιλος ενέργειας Total ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει συνεργασία με την Pavilion στο κομμάτι του ανεφοδιασμού LNG στη Σιγκαπούρη. Ειδικότερα, οι δυο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU), με βάση το οποίο η Pavilion θα προμηθεύει με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) την Total ώστε η τελευταία να το παραδίδει στους πελάτες της στο λιμένα της Σιγκαπούρης.

    Ξεκινά τα δρομολόγια το Blue Star 2 προς τη Σάμο

    Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Attica Group, τα απευθείας δρομολόγια του Blue Star 2 από τον Πειραιά, ξεκινούν από σήμερα Τρίτη (4 Απριλίου 2017), με προορισμό το νησί της Σάμου. Με τη δρομολόγηση του Blue Star 2 στη Σάμο, η Blue Star Ferries αλλάζει τα δεδομένα, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο σε μόλις 6 ώρες και 45 λεπτά. Το Blue Star 2 θα αναχωρεί κάθε Τρίτη και Κυριακή από Πειραιά για Καρλόβασι και κάθε Πέμπτη από Πειραιά για Βαθύ.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (4/4/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1255 (-27)
    • Baltic Cape Index (BCI): 2382 (-136)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1377 (-2)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 881 (-1)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 542 (+1)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σταμάτης Τσαντάνης (Seanergy): Η ανάκαμψη της αγοράς ενίσχυσε τη ναυτιλιακή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Στροφή στην αγορά ομολόγων εξετάζει η Dorian LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγγελική Φράγκου: Το big deal στην Ουρουγουάη μπαίνει σε εφαρμογή



    ΣΧΟΛΙΑ