• Business

    SHIPPING FOCUS: Πιο στενή από ποτέ η σχέση της BlackRock με τον Πήτερ Γεωργιόπουλο

    Πήτερ Γεωργιόπουλος ναυτιλία

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Αύξησε το ποσοστό της στη Gener8 η BlackRock

    Ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός BlackRock προχώρησε στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής που κατέχει στη ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του Πήτερ Γεωργιόπουλου. Ειδικότερα, η BlackRock είναι πλέον κάτοχος 8.526.319 μετοχών της Gener8, που μεταφράζεται σε ποσοστό της τάξεως του 13,3%. Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή του κ. Γεωργιόπουλου, αποτελεί στρατηγικό στόχο εξαγοράς της Quantum Pacific Shipping του Ισραηλινού εφοπλιστή Idan Ofer.

    Κοινοπραξία μεταξύ 2 γερμανικών ναυτιλιακών

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Τις δυνάμεις τους θα ενώσουν δύο γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες, η Buss Shipping και η Leonhardt & Blumberg, με σκοπό να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία που θα διαθέτει στόλο 55 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η εταιρεία -που θα ονομάζεται Leonhardt & Blumberg Shipmanagement– θα επικεντρωθεί στα containerships τύπου feeder, ενώ στόχος της θα είναι η προσέλκυση μεγαλύτερων και πιο προσοδοφόρων συνεργειών.

    Σταθερή η κερδοφορία της ΑΝΕΚ

    Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, το 2016 η ΑΝΕΚ κατόρθωσε να διατηρήσει σταθερή σε σχέση με το 2015 την κερδοφορία, η οποία διαμορφώθηκε στα 0,6 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών το 2016 ανήλθε σε 157,6 εκατ. ευρώ, έναντι 159,8 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2015.

    Νέα ναυτιλιακή ίδρυσε η MPC Capital

    Στην ίδρυση νέας ναυτιλιακής προχώρησε η γερμανική επενδυτική εταιρεία MPC Capital. Η MPC Container Ships, όπως ονομάζεται, κατόρθωσε να αντλήσει 100 εκατ. δολάρια από τους επενδυτές στο Όσλο και στοχεύει σε εξαγορές πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 1.000-teu και 3.000-teu, σε μια περίοδο που τα σημάδια ανάκαμψης στα containerships μόλις που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται.

    Προς εκκαθάριση η Rickmers Maritime

    Αφότου οι προσπάθειες για αναδιάρθρωση του χρέους της δεν απέδωσαν καρπούς, η εισηγμένη στη Σιγκαπούρη ναυτιλιακή Rickmers Maritime Trust (RMT) πρόκειται να οδηγηθεί σε εκκαθάριση, από τη στιγμή που ούτε οι προσπάθειες προσέλκυσης νέων κεφαλαίων δεν ευοδώθηκαν. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, οι μέτοχοι δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν από την απώλεια της επένδυσής τους.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τετάρτη (12/4/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1282 (+20)
    • Baltic Cape Index (BCI): 2252 (+25)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1583 (+50)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 893 (+2)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 554 (+2)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Τσάκος: Και νέο big deal με τους Αμερικανούς και νέο πλοίο στο στόλο του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Το τελευταίο κομμάτι του παζλ για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της Ocean Rig

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Πώς ετοιμάζεται η Navios για τη δραστική μείωση των εκπομπών θείου



    ΣΧΟΛΙΑ