• Business

    Νίκος Τσάκος: Τουλάχιστον 100 εκατ. δολ. στα ταμεία της ναυτιλιακής του

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, ανακοίνωσε ότι η δημόσια προσφορά προνομιούχων μετοχών στην οποία θα προχωρήσει αναμένεται να της αποφέρει έσοδα ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ναυτιλιακής, πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση 4 εκατομμυρίων νέων προνομιούχων μετοχών σειράς Ε στην τιμή των 25 δολαρίων/μετοχή. Οι εν λόγω προνομιούχες μετοχές πρόκειται να έχουν μερισματική απόδοση ίση με ποσοστό της τάξεως του 9,25% σε ετήσια βάση έως το έτος 2027, ενώ αν δεν εξαργυρωθούν, θα φέρουν κυμαινόμενο επιτόκιο.

    Τσάκος

    Ακόμη, παράλληλα με τη δημόσια προσφορά, η TEN θα παραχωρήσει την option σε όσους συμμετάσχουν, να μπορούν να εξαγοράσουν επιπλέον 600.000 προνομιούχες μετοχές, κάτι που αν συμβεί, τότε τα έσοδα θα μπορούν να διαμορφωθούν συνολικά στο ποσό των 115 εκατ. δολαρίων.

    Όπως ανακοινώθηκε, η διοίκηση της ναυτιλιακής προτίθεται να χρησιμοποιήσει το σύνολο των καθαρών κερδών από την κίνηση αυτή για να καλύψει γενικούς εταιρικούς σκοπούς, οι οποίοι μπορεί να αφορούν στρατηγικές επενδύσεις ή ακόμη και πιθανές εξαγορές πλοίων. Κατόπιν, η TEN πρόκειται να υποβάλλει έγγραφη δήλωση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ώστε να εισάγει τις προνομιούχες μετοχές προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Ως ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς -η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις 5 Απριλίου του 2017- έχουν οριστεί από τη ναυτιλιακή οι Morgan Stanley, UBS Investment Bank, JP Morgan, Citigroup και Stifel, με τις DVB Capital Markets και BNP Paribas να κατέχουν το ρόλο του συνδιαχειριστή.

    Σημειώνεται ότι οι προνομιούχες μετοχές σειράς Ε αποτελούν την τέταρτη σειρά προνομιούχων μετοχών που θα εκδοθούν από την εταιρεία που ελέγχει ο κ. Τσάκος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: «Χτίζει» φορτηγό πλοίο ο Αριστείδης Πίττας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβρασμός στην αγορά του scrap: Οδεύει προς τα 400 δολάρια/LDT

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Morgan Stanley: Αναβάθμιση των μετοχών για την «Αγία Τριάδα» του ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ