• Business

    Μετά την «καταιγίδα» ήρθε η νηνεμία στα ελληνικά ομόλογα


    Μετά το δυναμικό sell-off των ελληνικών ομολόγων το τελευταίο τριήμερο, επανήλθε η γαλήνη με τις αποδόσεις στο 10ετές να διαμορφώνονται γύρω από το 6%.

    Το «άκαρπο» Eurogroup της Δευτέρας, για το οποίο υπήρχαν σημαντικές προσδοκίες και έντονη αισιοδοξία, κυρίως από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ώθησε τους επενδυτές σε ένα αναπόδραστο “ξεπούλημα” των ελληνικών τίτλων – γεγονός που έγινε έντονα αντιληπτό στο Ελληνικό Χρηματιστήριο κυρίως μέσω των τραπεζικών μετοχών.

    Το no deal στο Eurogroup της Δευτέρας λοιπόν, έπληξε τα ελληνικά ομόλογα, με τις κρίσιμες αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα να μετατίθεται για άλλη μια φορά στο κοντινό μέλλον, και πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου.

    Οι αποδόσεις στο ελληνικό 10ετές διαμορφώνονται στο 6,037% με πτώση της τάξης του 0,76% από τα χθεσινά επίπεδα, συνεχίζουν να διαγράφουν πορεία των υψηλότερων επιπέδων από τον Απρίλιο, με την εκτίναξη από τα επίπεδα της Δευτέρας και πριν το Eurogroup να αγγίζει το 7%.

    Παράλληλα, οι βραχυπρόθεσμοι ελληνικοί τίτλοι, σημείωσαν βελτίωση, με την απόδοση του 2ετούς να κινείται στο 5,758% από το 6% χθες.

    Τα ποσοστά συναλλαγών στην ελληνική αγορά ομολόγων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα, παρ’ όλα αυτά τα επίπεδα σχετικά με την “ιστορία” διατηρούνται χαμηλά, φανερώνοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση σε ενδεχόμενη προσπάθεια δοκιμαστικής επιστροφής στις αγορές, κάτι που θεωρείται απίθανο από τους αναλυτές ένεκα των αρνητικών εξελίξεων του Eurogroup.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η JP Morgan ενώ αξιολογεί ότι η Ελλάδα θα λάβει την δόση και θα αποφύγει το default το καλοκαίρι, η ίδια δεν έχει σκοπό να τοποθετηθεί σε ελληνικούς τίτλους.

    Η Investec Asset Management σημειώνει στην WSJ πως παρ’ όλη την εμφάνιση ευκαιριών στην ελληνική αγορά, αυτή τη στιγμή η ίδια επενδύει σε 70-80 χώρες και η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΝΤ: «Χωρίς ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Στο κυνήγι των «χαμένων» δανειοληπτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στις 13 ποσοστιαίες μονάδες ανέβηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse



    ΣΧΟΛΙΑ