• Business

    JP Morgan: Θετικός οιωνός η ήττα της May στις εκλογές για τη στερλίνα

    JPMorgan


    Η JP Morgan σε νέο της note επισημαίνει ότι η στερλίνα αναμένεται να χτυπηθεί από έντονες διακυμάνσεις στον δρόμο προς τις βρετανικές εκλογές που διεξάγονται την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα οι αγορές να αντιδράσουν θετικά σε μία ενδεχόμενη ήττα της Theresa Μay.

    Η συρρίκνωση του προβαδίσματος της υποψηφίου των συντηρητικών σε μερικές δημοσκοπήσεις έως και τις 5 ποσοστιαίες μονάδες από σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες πριν από ένα μήνα, ώθησε την στερλίνα σε χαμηλότερα ποσοστά την τελευταία εβδομάδα.

    Η αμερικανική τράπεζα ωστόσο – ο δεύτερος μεγαλύτερος trader νομισμάτων παγκοσμίως – υπογραμμίζει πως η πιθανότητα ενός ηπιότερου Brexit με το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης υπό την ηγεσία των Εργατικών, θα είχε θετικό αντίκτυπο για την στερλίνα σε μια πιθανή ήττα της May.

    “Η μη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο θα θεωρούνταν, σε πιο φυσιολογικές συνθήκες, ως αρκετά αρνητική για την στερλίνα”, αναφέρει η JP Morgan στο note προς τους πελάτες της.

    “Αλλά στον κόσμο μετά το δημοψήφισμα, όλες οι πολιτικές εξελίξεις θα πρέπει να φαίνονται μέσα από το πρίσμα του Brexit και υπάρχει το επιχείρημα ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία τότε θα ανοίξει το παράθυρο σε ένα πιο ήπιο Brexit σε περίπτωση που υπάρξει ένας συνασπισμός των κομμάτων του κέντρου και της Αριστεράς. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι θετικό για την στερλίνα”, όπως επισημαίνει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τάνκερ από το Ντουμπάι για την Avin International

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε μπελάδες η Seanergy Maritime: Η επιστολή του Nasdaq και η περίοδος χάριτος των 180 ημερών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Πούλησε «χαρτιά», πήρε 83 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ