Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ανάπτυξη της νέας Βιομηχανικής Περιοχής της Κοζάνης έγινε την Τρίτη 25/7 στα γραφεία της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ). Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και σημαντικών φορέων της επιχειρηματικότητας της περιοχής ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ. κ. Γεώργιος Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, και εκ μέρους της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. οι κ.κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος Ανάπτυξης της εταιρείας, Παναγής Κύρτσης, project manager του έργου, Μάνος Τσουρδαλάκης, Υπεύθυνος λειτουργίας Βιομηχανικών Περιοχών βορείου τομέα, κ.α.
Οι κλάδοι δραστηριοποίησης των υπαρχουσών εταιρειών της περιοχής, τα κίνητρα εγκατάστασης στη νέα ΒΙ.ΠΕ., οι υποδομές που θα δημιουργηθούν, καθώς και η δυνατότητα συνεργειών με άλλες Βιομηχανικές Περιοχές του δικτύου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. στη Βόρεια Ελλάδα ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση. Όλοι οι φορείς συμφώνησαν ότι η περιοχή πρέπει να προσελκύσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες για να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για την νέα ενεργειακή εποχή. Η καινούρια ΒΙ.ΠΕ., με τις ανεπτυγμένες υποδομές δικτύων και ύδρευσης/αποχέτευσης και με την εγγύτητά της στο οδικό (Εγνατία) και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, έχει όλες τις προδιαγραφές να προσελκύσει νέες και δυναμικές επιχειρήσεις.
Η Βιομηχανική Περιοχή της Κοζάνης έχει συνολική έκταση 680 στρεμμάτων και χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων. Βρίσκεται, σε πολύ κοντινή απόσταση από την έκταση όπου σχεδιάζεται να μεταφερθεί ο Εμπορευματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και θα ενταχθεί στον ν. 3982/2011. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. σχεδιάζει να δημιουργήσει ειδικά χρηματοοικονομικά προϊόντα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για την υποστήριξη των προς εγκατάσταση επιχειρήσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα Πειραιώς: Συμβολαιακή Γεωργία με την ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ.ΑΕ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναυτεμπορική: Τα λάθη της οικογένειας Αθανασιάδη και η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Αθανασίου (σπάνια νοσήματα): Η γενετική πρόληψη εξοικονομεί έως και 15 ευρώ για κάθε 1 ευρώ επένδυσης
- Στρατηγική συμμαχία Εξάρχου – Καλλίνικου: Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, η Ελευσίνα και η εμπλοκή του DFC
- Αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη: Η απόφαση-σταθμός που θα κοστίσει ακριβά στο Δημόσιο
- Πάνω από 350 πλοία και 6.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι στα Στενά του Ορμούζ και στον Περσικό κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.