• Business

    Ο OPEC μείωσε κι άλλο την παραγωγή πετρελαίου τον Απρίλιο

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου

    γεώτρηση πετρελαίου


    Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) προχώρησε σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής τον Απρίλιο, λόγω του ότι υπήρξαν ενδείξεις ότι οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί-χώρες εμφανίζονται θετικές στο να επεκταθούν οι περικοπές στην παραγωγή και το έτος 2018, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η υπερπροσφορά, παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία -που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας- αύξησε την παραγωγή κατά 50.000 βαρέλια την ημέρα.

    Όπως επισημάνθηκε στη μηνιαία έκθεση του OPEC, η παραγωγή το μήνα Απρίλιο υποχώρησε κατά 18.000 βαρέλια την ημέρα, στο μέσο όρο των 31,73 εκατ. βαρελιών την ημέρα. Αυτή η πτώση έρχεται ως αποτέλεσμα κυρίως των μειώσεων της παραγωγής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Λιβύη και το Ιράκ.

    Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει ήδη δηλώσει ότι η παγκόσμια συμφωνία για μείωση της παραγωγής μπορεί να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017 ή πιθανώς και περισσότερο, αύξησε την παραγωγή κατά 49.200 βαρέλια την ημέρα, στα 9,954 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τις δευτερεύουσες πηγές του OPEC. Η χώρα τόνισε στον OPEC ότι η παραγωγή του αυξήθηκε στα 9,946 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα.

    Οι περικοπές του OPEC έρχονται εν μέσω της αναβίωσης της αμερικανικής παραγωγής, υπογραμμίζοντας το δίλημμα που αντιμετωπίζει το καρτέλ, καθώς τα μέλη του αρχίζουν να συζητούν για παράταση της εξάμηνης συμφωνίας. Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου που προκλήθηκε από τις μειώσεις της παραγωγής, έχει με τη σειρά της ενθαρρύνει τους ανταγωνιστές του καρτέλ, να αυξήσουν την παραγωγή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η DryShips απέκτησε νεότευκτο τάνκερ από τον Γιώργο Οικονόμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σημαντική αύξηση του τζίρου για ΤΙΤΑΝ το 1ο τρίμηνο του 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα πρόθυρα πτώχευσης η Toshiba



    ΣΧΟΛΙΑ