• Business

    ΔΕΗ: Το υφιστάμενο παραγωγικό δυναμικό είναι υπερεπαρκές

    ΔΕΗ


    Μετά τις δηλώσεις αναφορικά με τον ενδεχόμενο κίνδυνο να παρατηρηθεί εκτεταμένη έλλειψη τροφοδοσίας της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι, το υφιστάμενο παραγωγικό δυναμικό είναι υπερεπαρκές για την κάλυψη της ζήτησης.

    Ειδικότερα, η Επιχείρηση τονίζει στην ανακοίνωσή της τα εξής: «Άλλωστε, πέραν της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς που είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, οι λοιπές μονάδες της ΔΕΗ είναι διαθέσιμες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα δε λιγνιτικά αποθέματα για την τροφοδοσία των λιγνιτικών μονάδων είναι επαρκή».

    Στόχος να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο

    Την παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ παραδέχθηκε ο κ. Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή ενώ παράλληλα άνοιξε θέμα πλήρους ιδιωτικοποίησης της δημόσιας επιχείρησης.

    «Στόχος μας είναι να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο» τόνισε χωρίς όμως εως σήμερα να έχει τεθεί ζήτημα απώλειας του κρατικού ελέγχου της εταιρείας.

    Ο υπουργός Ενέργειας με παρέμβασή του στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου και μετά από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί μυστικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων για την εκποίηση της Επιχείρησης είπε: «Απορώ γιατί δηλώνετε άγνοια για τη διαπραγμάτευση. Συζήτησα δημόσια στην Κοζάνη με όλους τους φορείς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ομιλία Προέδρου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιου Τσοτσορού, στο Συνέδριο Πωλήσεων ΕΚΟ ΑΒΕΕ – 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: E-Bay: Ο ιδρυτής δωρίζει 100 εκ. δολάρια στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Τρύφων: Την πιο δύσκολη χρονιά διανύει ο φαρμακευτικός κλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ